Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Σεμινάριο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και τα παθητικά κτίρια

Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο το σεμινάριο με τίτλο «Η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση αρωγός στη διάχυση της γνώσης βασικές αρχές σχεδιασμού παθητικών κτιρίων και κτιρίων σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης» που διοργάνωσε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ρεθύμνου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης.

Έγιναν παρουσιάσεις που αφορούσαν στη σημασία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα των αποφοίτων του Τομέα Δομικών Έργων, Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και δομημένου περιβάλλοντος από την κ. Ε. Λεοντάκη ενώ ο κος Παλαντζάς αναλυτικά αναφέρθηκε στο πρότυπο του Παθητικού κτιρίου με όλες τις απαραίτητες τεχνικές, τα πιστοποιημένα υλικά, τη διαδικασία πιστοποίησης, τις υπολογιστικές μεθόδους και τα οικονομικά των κατασκευών των παθητικών και βιοκλιματικών κτιρίων. Ακολούθως ο κ. Ν. Ζωγραφάκης παρουσίασε την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αποδοτικότητα στα Δημόσια Κτίρια της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και το έργο εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου «ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ» που αφορά στο ίδιο θέμα. Τα παθητικά και βιοκλιματικά κτίρια είναι απολύτως κατάλληλα για το κλιματικό περιβάλλον της Κρήτης προσεγγίζοντας σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση και πολύ φθηνότερη λειτουργία διασφαλίζοντας συγχρόνως υψηλό επίπεδο θερμικής και οπτικής άνεσης και λειτουργικότητας, γι’ αυτό απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες των αρμοδίων φορέων και πολιτών για πραγματοποίηση περισσότερων παρόμοιων έργων παθητικών κτιρίων στην Κρήτη.

Δείτε επίσης!

Ο δήμος Ρεθύμνου για το κληροδότημα Τρανταλλίδη – Το κτίριο που παραμένει αναξιοποίητο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, συνάντηση εργασίας μεταξύ …

Ρέθυμνο – Παραφωνίες στη διαδικασία για επιπλέον κοινόχρηστο χώρο με τραπεζοκαθίσματα

Η  Επιτροπή Ελέγχου των δικαιολογητικών για την κατάληψη του επιπλέον  κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα, έχοντας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize