Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Σε ρυθμούς Αργεντίνικου Tango

28 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango “A los Amigos”

Πλησιάζουν ξανά οι μέρες που η αγαπημένη μας πόλη, το Ρέθυμνο, θα αγκαλιάσει τον κόσμο που τα τελευταία 7 χρόνια σπεύδει να την επισκεφθεί. Η αφορμή; Μα φυσικά το διεθνούς φήμης, πλέον, φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango “A los Amigos”. Μια ομάδα ντόπιων και μη χορευτών καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να μετατρέψουν την αγάπη τους για τον Αργεντίνικο χορό σε ένα μεγάλο Party!

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Η οργάνωση, η προσήλωση και αφοσίωση, το μπόλικο μεράκι και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση της ταλαντούχας Σοφίας Γαλανάκη, δασκάλας Tango, με έδρα της το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, αλλά και με μια διεθνή καριέρα και απήχηση στο συγκεκριμένο χώρο.

Η ιδέα ήταν απλή. Ένα φεστιβάλ A los Amigos…aka για τους φίλους! Το Tango είναι ένας χορός που ενώνει σκέψεις και συναισθήματα ανθρώπων, παρασύροντάς τους σε ένα ταξίδι για δύο. Μπορεί να ταιριάξουν, μπορεί και όχι. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτή η αλληλεπίδραση, η οποία πάντοτε έχει να προσφέρει κάτι πρωτόγνωρο ή γνώριμο-παραλλαγμένο.

Τόσο η Κρήτη, όσο και το Ρέθυμνο πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να είναι το ιδανικό μέρος για να στεριώσει μια τέτοια ιδέα. Ο συνδυασμός της κρητικής παράδοσης με το κοσμοπολίτικο στοιχείο, τα γαστρονομικά ταξίδια, η φιλοξενία των κατοίκων και η γραφικότητα της ίδιας της πόλης, καθηλώνουν τους ταξιδιώτες, οι οποίοι ανανεώνουν το ραντεβού μαζί της ξανά και ξανά.

Κάθε χρόνο, η ομάδα του “A los Amigos” φροντίζει να ικανοποιήσει τους συμμετέχοντες, εστιάζοντας τόσο στην επιλογή των προσκεκλημένων δασκάλων-maestros από το εξωτερικό και όχι μόνο, όσο και στην κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων, των μαθημάτων και των milongas (βραδιές Αργεντίνικου Tango).

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη στήριξη των τοπικών αρχών και της κοινότητας, καθιστούν την ιδέα υλοποιήσιμη και τη διοργάνωση εξαιρετική.

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Σπίτι του Πολιτισμού και στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” από τις 28 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: http://a-los-amigos.com/

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μας περιμένει!

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας θα διεξαχθεί από 3 έως 10 Αυγούστου 2019  στην …

Ρέθυμνο – Έκλεισε την αυλαία του το φεστιβάλ των Υακινθείων

Με το παρακάτω πρόγραμμα 7:00 Ο Βοσκός της «Στεφάνας» Μυλτιάδης του Δαμιανοστεφανή, τυροκόμηση σαν Προσφορά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize