Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Σε αναβρασμό οι φοιτητές – Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις

Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση των φοιτητών επισημαίνονται τα εξής:

“Την άγρια επίθεση της αστυνομίας, με εντολή του Πρύτανη του ΑΠΘ, απέναντι στην σημερινή κινητοποίηση – κατάληψη των φοιτητών της Θεσσαλονίκης στην πρυτανεία του ΑΠΘ με κύριο αίτημα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, καταγγέλλουν Φοιτητικοί Σύλλογοι Ψυχολογίας,  Φιλοσοφικής , Δασκάλων , Οικονομικού και επιτροπές αγώνα.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές στα καλέσματα τους : «Καταγγέλουμε τις αναίτιες προσαγωγές συμφοιτητών μας στο σωρό, το όργιο βίας, χημικών, δακρυγόνων και τους τραυματισμούς, την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητών που κινητοποιούνταν, φοιτητών που έκαναν Γενική Συνέλευση, σε βάρος αυτών που διεκδικούν να σπουδάσουν!

Οι μάσκες έπεσαν! Οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες!

Για την κυβέρνηση «κοινή λογική» είναι τα πανεπιστήμια να παραμείνουν κλειστά, για να περνάει νομοσχέδια πίσω από τις πλάτες μας, ελπίζοντας να εξασφαλίσει τις λιγότερες αντιδράσεις. Για αυτό βάζει την αστυνομία μέσα στις σχολές και αφήνει τους φοιτητές απ ‘εξω!Για αυτό η Πρυτανεία του ΑΠΘ τολμά να «κατηγορεί» τους φοιτητές για παρακώληση της λειτουργίας του Ιδρύματος που παραμένει εδώ και ένα χρόνο κλειστό όπως και όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας! Οι πραγματικές επιδιώξεις της πολιτικής τους και ο στόχος του νομοσχεδίου είναι ξεκάθαρος: θέλουν να εξασφαλίσουν «σιγή ιχθύος» για να κάνουν τις σπουδές μας χειρότερες, για να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην προσπάθεια μας να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, να δουλέψουμε με δικαιώματα. Για αυτό αντιμετωπίζουν τους φοιτητές που αγωνίζονται ως εγκληματίες!

Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ!

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές!

Να μην μετατραπούν οι προσαγωγές σε συλλήψεις!

Στο πλαίσιο καταδίκης της καταστολής και του νομοσχεδίου οι φοιτητικοί σύλλογοι προχωράνε σε συσκέψεις για να οργανώσουν τον αγώνα τους μπροστά στις επόμενες μάχες :

  •     ΠΤΔΕ : Τρίτη 23/2, στις 20.30
  •     Κοινωνιολογία : Τετάρτη 24/2 , στις 20.30
  •     Ψυχολογίας : Πέμπτη 25/2, στις 20.30
  •     Φιλοσοφικής : Παρασκευή 26/2 στις, 20.30

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.