Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Σχεδόν βυθίστηκε η γέφυρα Μανουρά στον Πλατύ Ποταμό!

Θα έπρεπε να αισθανόμαστε όλοι ενοχές και τύψεις, Αμαριώτες και Μεσσαρίτες, Δήμαρχοι και Βουλετές των περιοχών αυτών και κάθε άλλος υπεύθυνος, γι’αυτή την αδιαφορία και κατάντια.

Αφήνουμε επί τόσες δεκαετίες αυτό το πολύτιμο αγαθό, το νερό, το «λευκό χρυσό» του Πλατύ ποταμού στο Αμάρι να χάνεται, ενώ μπορούσε η αξιοποίησή του να έχει δώσει τεράστια ανάπτυξη στις περιοχές αυτές.

Αυτή τη γέφυρα την έχουμε δει να είναι και τελείως καλλυμένη άλλες φορές και να μην μπορείς να καταλάβεις που είναι.

Το μέγιστο ύψος της είναι 4,50 μέτρα και το μήκος της 25, είναι δε η μοναδική τετράτοξη γέφυρα στην Κρήτη και ο Πλατύς ο μεγαλύτερος σε ποσότητα νερού ποταμός της Κρήτης.

Χιλιάδες κυβικά νερού χάνονται, τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν λίμνη τη Μεσσαρά, όταν οι προβλέψεις των σοφών είναι ότι οι επόμενοι πόλεμοι θα είναι για το νερό, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ας πιέσουμε όλοι να προχωρήσουν οι διαδικασίες, για να γίνει πραγματικότητα αυτό το παντέρμο φράγμα και μην καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας.

Είναι ο κατάλληλος καιρός τώρα, λόγω της λειψυδρίας των τελευταίων ετών, του υποτροπικού κλίματος που διαμορφώνεται στην Κρήτη και του αυξημένου κινδύνου ερημοποίησης της, σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις των ειδικών, να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες.

Ευχαριστούμε την κ. Διαμάντω Καπαρού-Ζαχαριουδάκη γι’αυτή την πανέμορφη και σπάνια φωτογραφία.

Ευτύχιος Σ. Καλογεράκης Μ.Α., Ph.D.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς