Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Πέταξε” η Βισταγή με ποιοτική εκδήλωση-υπερθέαμα αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο

Μια ποιοτική εκδήλωση γεμάτη μουσική, χορό και παράδοση κατευχαριστήθηκαν ντόπιοι κι επισκέπτες στη Βισταγή Αμαρίου με αφορμή το έτος Ερωτόκριτου.

Απαγγέλθηκαν και σχολιάστηκαν χωρία του εμβληματικού έργου της κρητικής αναγέννησης του Βιτσέντζου Κορνάρου, παρατέθηκαν σε νέα μουσική ενορχήστρωση και ερμηνεία, όπως και πλαισιώθηκαν μουσικοχορευτικά με πολλά είδη του ελληνικού πενταγράμμου με αφορμή τις μάχες του Ερωτόκριτου με Έλληνες από διάφορες περιοχές.

Ένα πολυθέαμα που συνδύαζε ιστορία, λογοτεχνία, μουσική και χορό, ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους οι παρευρισκόμενοι στην κεντρική πλατεία της Βισταγής στο Αμάρι.

Η όμορφη και ποιοτική αυτή εκδήλωση, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του καλοκαιρινού θεσμού «Αύγουστος στη Βισταγή – Εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης» και έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να ορίσει το 2019 ως το έτος του «Ερωτόκριτου».

Ντόπιοι κι επισκέπτες έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις ερμηνείες του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας σε νέα ενορχήστρωση και σε μια συνολικότερη μουσική βραδιά με έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και κρητικά τραγούδια.

Ο Χορευτικός Σύλλογος Βισταγής με πολύ μεράκι πλαισίωσε την βραδιά με χορούς από όλη την Ελλάδα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με τις φορεσιές που σέβονταν τις λαογραφικές απεικονίσεις και το φωτογραφικό υλικό που έχει διασωθεί και τις αριστοτεχνικές τους κινήσεις.

Αυτή είναι η ομορφιά της Βισταγής μαζί με τον παραδοσιακό οικισμό με τον γραφικό χαρακτήρα και οι άνθρωποί της που όπου κι αν βρεθούν, η καρδιά τους έχει παραμείνει στο όμορφο χωριό τους.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.