Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Κάθε ευχή και προσευχή είναι πολύτιμη για να μην χυθεί άλλο αίμα στους δρόμους του νησιού”

Σταμάτησαν για λίγο το σεργιάνι στους δρόμους του Ρεθύμνου, για μια ευχή και προσευχή, να είναι όλοι ασφαλείς στους επικίνδυνους δρόμους της πόλης και της Κρήτης.

Οι οδηγοί ταξί τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Χριστόφορο με αγιασμό στο κέντρο της πόλης, στην κεντρική είσοδο του ναού των τεσσάρων μαρτύρων.

Ο ιερέας, κατέβηκε και επί της πλατείας με κόσμο και περαστικούς οδηγούς, να ζητούν την ευλογία του.

Με τα θύματα της ασφάλτου στο Ρέθυμνο και την Κρήτη να αυξάνονται συνεχώς, δραματικά, κάθε ευχή και προσευχή είναι πολύτιμη για να μην χυθεί άλλο αίμα στους δρόμους του νησιού.

Οι οδηγοί ταξί, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του ιερού ναού των τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου για να λάβουν ευλογία στο έργο τους, με τον π. Νικόλαο Νικηφόρο να σπεύδει και επί της πλατείας, σε ταξί και περαστικούς οδηγούς τροχοφόρων και πεζούς, επί τω έργω.

Οι οδηγοί ταξί θέλησαν να αναδείξουν το κοινωνικό έργο που προσπαθούν να επιτελούν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, διακινδυνεύοντας καθημερινά ακόμα και τη ζωή τους. Τίμησαν τον Άγιο Χριστόφορο που είναι προστάτης των οδηγών.

Στην αγιογραφία, ο Άγιος Χριστόφορος απεικονίζεται να μεταφέρει στον ώμο του τον Χριστό. Η παράδοση αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από ένα χείμαρρο, επειδή δεν υπήρχε γέφυρα.

Όταν πέρασε και τον Χριστό πήρε το όνομά του Χριστόφορος, δηλαδή «Χριστόν φέρει».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πέρας του χρόνου, η πλατεία τεσσάρων Μαρτύρων, όπως ακόμη και ο φερώνυμος ναός, έχουν αλλάξει πολλές φορές όψη, με τη μόνη σταθερά επί τόπου, να είναι η πιάτσα των ταξί, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, κάπου ανάμεσα στην παλιά και τη νέα πόλη του Ρεθύμνου.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ο ιερέας μετά τα λεγόμενα για τις μάσκες – “Δεν έκανα κάτι τόσο τραγικό”

Την Δευτέρα έβαλε κατά των νόμων για την χρήση μάσκας Αποκλειστικές δηλώσεις του ιερέα στην …

Ρέθυμνο – Την Παρασκευή εκδικάζεται η υπόθεση του ιερέα που κήρυττε κατά της μάσκας σε νηπιαγωγείο

Τριήμερη αναβολή για να εκδικαστεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πήρε η υπόθεση του Ιερέα που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize