Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Φρένο” στην ίδρυση και λειτουργία μουσείου καιρού στο δίδυμο κτίριο της Φορτέτζας

Την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε από τα θέματα προς συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου, η ίδρυση και λειτουργία, μουσείου καιρού, στη Φορτέτζα και σε συνεργασία του δήμου Ρεθύμνου με το εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών.

Αιτία, μια επιστολή από την εφορεία αρχαιοτήτων και ενώ είχε υπάρξει συζήτηση και συμφωνία για την εν λόγω δραστηριότητα.

Η επικεφαλής της εφορείας αρχαιοτήτων θα κληθεί να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου για να εκφράσει τις ενστάσεις της.

Από 1ης Φεβρουαρίου είχε συμφωνηθεί να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση μεταξύ δήμου Ρεθύμνου και εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών για την ίδρυση και λειτουργία, μουσείου καιρού, στο δίδυμο κτίριο της Φορτέτζας. Η σχετική κύρωση από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, ανακλήθηκε από τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, για να παραστεί η επικεφαλής της εφορείας αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, Αναστασία Τζιγκουνάκη και να εκφράσει τις ενστάσεις της.

Διαδραστικά παιχνίδια για τον καιρό, για το πως γίνεται η πρόγνωση, αλλά και για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, είναι κάποια από τα περιεχόμενα του μουσείου που θα συμβάλλει και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Νίνος, ζήτησε να είναι πιο ξεκάθαρο ότι οι όροι συντήρησης θα προβλέπονται και από τον δήμο, ενώ θα επιβαρύνουν οικονομικά το αστεροσκοπείο.

Η δεκαετής χρήση του δίδυμου κτιρίου στη Φορτέτζα θα παραχωρηθεί δωρεάν για την υλοποίηση της μόνιμης έκθεσης με θέμα τον καιρό, το κλίμα και τις κλιματικές αλλαγές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το φρούριο αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου Ρεθύμνου.

 

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έκτακτη σύσκεψη αντιδημάρχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η σύσκεψη, προκλήθηκε κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη Ο επανασχεδιασμός, η …

Ρέθυμνο – “Κοροϊδία και εξαπάτηση των συνταξιούχων της χώρας αφού 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ένα (1) ευρώ!”

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, τις πρόσφατες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize