Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Έρχονται” χρήματα για διυλιστήριο στο Γιαννούδι – Στα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού η υπερχείλιση

Στην τελική ευθεία για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το μεγάλο διυλιστήριο στο Γιαννούδι που θα επιτρέπει την ύδρευση από το φράγμα των Ποταμών στο Αμάρι, βρίσκονται οι εξελίξεις, σύμφωνα με τον βουλευτή Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί κι έτσι, συντονισμένα τα υπουργεία εσωτερικών και υποδομών, συνεργάζονται για να εξασφαλιστούν οι πόροι από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Έως και 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού θα μπορούσαμε να έχουμε αξιοποιήσει για την ύδρευση των νοικοκυριών του Ρεθύμνου, από την υπερχείλιση του φράγματος των Ποταμών στο Αμάρι, υδάτινοι πόροι που θα καταλήξουν στη θάλασσα.

Η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί και δρομολογείται η κατασκευή διυλιστηρίου στο Γιαννούδι για να λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας, από χρήματα του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Η κατάσταση ήταν δραματική το περασμένο καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Οι πηγές της Αργυρούπολης δεν αρκούσαν για την ύδρευση του Ρεθύμνου, η στάθμη της λίμνης του Κουρνά είχε υποχωρήσει κατά 9 μέτρα, απειλώντας τη βιωσιμότητα του οικοτόπου, ενώ το πιο πετυχημένο σε συγκέντρωση νερού, φράγμα, αυτό των Ποταμών στο Αμάρι, παραμένει εν πολλώ, αναξιοποίητο.

Παράλληλα με την κατασκευή του διυλιστηρίου, προγραμματίζονται και έργα επέκτασης του δικτύου άρδευσης, έτσι ώστε τα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου που συνδυάζουν την οικιστική-τουριστική ανάπτυξη με τις αγροτικές καλλιέργειες, να ανακουφιστούν… υδρολογικά.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σε αντίποδα όσων με τις πράξεις τους κακοποιούν το περιβάλλον, υπάρχουν ευτυχώς συμπολίτες μας ευαισθητοποιημένοι…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 η δενδροφύτευση στα Τρία Μοναστήρια από την …

Ρέθυμνο – Τιμούν τον Άγιο Ματθαίο (Μαθιό) στο Γερακάρι και στην Κυρία των Αγγέλων

Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου (Μαθιού), του εκ Γερακαρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize