Ρέθυμνο – “Έρχονται” 12 κάδοι εύχρηστοι από ΑμεΑ – Οικολογία και κοινωνική δικαιοσύνη

12 κάδοι, φιλικοί στην χρήση από άτομα με αναπηρία θα παραλάβει και θα εγκαταστήσει σύντομα ο δήμος Ρεθύμνου, οι οποίοι μάλιστα θα είναι ακόμα πιο οικολογικοί λόγω της λειτουργίας τους με ρεύμα από φωτοβολταϊκά. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν πλησίον των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα, αντικαθίστανται οι φθαρμένοι συμβατικοί κάδοι και μελλοντικά θα τοποθετηθούν περισσότεροι σε νέες τοποθεσίες.

Την οικολογία με την κοινωνική δικαιοσύνη συνδυάζει η νέα δράση του δήμου Ρεθύμνου που μέσα στις επόμενες μέρες θα παραλάβει και θα εγκαταστήσει 12 κάδους απορριμμάτων που θα είναι φιλικοί στη χρήση για τα άτομα με αναπηρία, που με ένα κουμπί θα μπορούν να ανοίγουν τον κάδο και να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι θα τοποθετηθούν κοντά στα σημεία που βρίσκονται θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ για να μπορούν οι άνθρωποι με αναπηρία να εξυπηρετηθούν ευκολότερα, θα είναι όμως στη διάθεση του συνόλου των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι οι κάδοι αυτοί θα λειτουργούν με φωτοβολταϊκά, οπότε θα είναι ένα παραπάνω οικολογικοί.

Συνολικότερα, ο δήμος Ρεθύμνου έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα τοποθετήσει νέους και σε νέες περιοχές. Η σύσταση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Δημήτρη Λελεδάκη, είναι να μην αφήνουν οι πολίτες σκουπίδια εκτός των κάδων, ούτε και τους κάδους ανοικτούς, για λόγους δημόσιας υγείας.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 6 τουρίστες με κορονοϊό σε ξενοδοχείο καραντίνας

Έξι τουρίστες φιλοξενεί το ξενοδοχείο καραντίνας στο Ρέθυμνο σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το …

Ρέθυμνο – Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας στο πρώτο τους καλοκαίρι στην Κρήτη

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης δημοσίευσε στο instagram την πρώτη τους κοινή φωτογραφία Τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize