Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “1200 ημερολόγια έχουν πωληθεί – Κανένας δεν μας έχει προσάψει κάτι για την ποιότητά τους”

Ανεκδιήγητα φαίνονται στην σχολική κοινότητα του Ρεθύμνου τα όσα αναφέρει η Ραχήλ Μακρή για το ημερολόγιο-λεύκωμα του 3ου δημοτικού σχολείου της πόλης.

Σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV, ο δάσκαλος του σχολείου, Παντελής Γιαννουλάκης, υπερασπίζεται το επίμαχο ημερολόγιο, που έχει ήδη διατεθεί σε 1.200 πολίτες, χωρίς ουδείς να σχολιάσει κάτι για την ποιότητά του.

Ο εκπαιδευτικός δεν κατανοεί που έγκειται ο… ραγιαδισμός που προσάπτει η Ραχήλ Μακρή στο ημερολόγιο-λεύκωμα, με τον Παντελή Γιαννουλάκη, να αναφέρει ότι τα σκίτσα είχαν δημιουργηθεί το 2015 για την επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, από τον Κώστα Δασκαλάκη και έχουν τιμηθεί ακόμη και από ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος για την ποιότητά τους.

Μάλλον επιθυμεί να γκρεμιστούν τα μνημεία του Ρεθύμνου, αναφέρει ο δάσκαλος, όπως και η σχετική ανακοίνωση του γραφείου δημάρχου…

Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο επιθυμούσε να αναδείξει το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό πολιτισμών που έχουν περάσει από το Ρέθυμνο ανά τους αιώνες, σε ένα σχολείο μάλιστα που έχει μαθητές με διαφορετική γλώσσα και θρησκεία και που όμως όλοι ζουν αρμονικά και μέσα στη διαφορετικότητά τους.

Παλεύουμε για να ζήσουμε όλοι μαζί μακριά από την ξενοφοβία, τονίζει ο Παντελής Γιαννουλάκης, δείχνοντας ότι το ημερολόγιο-λεύκωμα εμπεριέχει στιγμές από τη διαχρονική πολιτιστική παρουσία του Ρεθύμνου και της Κρήτης, με το ημερολόγιο να μην είναι ούτε προδοτικό, ούτε μειονοτικό.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – RecOil – Διάκριση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων και μετατροπή τους σε βιοντίζελ

Η καλή πρακτική και αποτελεσματικότητα του Δήμου Ρεθύμνης στο έργο συλλογής των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων …

Ρέθυμνο – Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τα σχολεία

Εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, διαδοχικές συνεργασίες με εκπροσώπους Εκπαιδευτικών φορέων και Δομών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize