Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πυρετωδώς ετοιμάζονται να ανοίξουν καφέ και εστίαση!

Και τώρα… τρέχουμε! Σε αυτή τη φράση θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε την φάση στην οποία βρίσκονται ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης στο Ρέθυμνο, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για το πολυπόθητο άνοιγμα.

Άπαντες έχουν σημειώσει με έντονα γράμματα την 3η Μαΐου στο ημερολόγιό τους, καθώς μετά από 6 ολόκληρους μήνες, τα μαγαζιά τους σηκώνουν ρολά και υποδέχονται ξανά τον κόσμο στα τραπεζοκαθίσματά τους (όσα διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, βεβαίως βεβαίως).

Τόσο στα μαγαζιά της Παλιάς Πόλης, όσο και σε εκείνα που απλώνονται στο παραλιακό μέτωπο και αποτελούν την «ψυχή» της πολυφημισμένης Ρεθυμνιώτικης διασκέδασης, οι εργασίες για το απαραίτητο φρεσκάρισμα έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των πελατών, γίνονται ολοένα και σε πιο εντατικούς ρυθμούς καθώς πλησιάζει η μεγάλη μέρα.

Λίγες μέρες μείνανε μέχρι να (ξανα)γεμίσουν ζωή τα τραπεζοκαθίσματα στο Store 311

Οι προσδοκίες μετά από την πολύμηνη απραξία, είναι συγκρατημένες.

Επιτέλους θα ξαναδούμε τις καρέκλες και από την… ανάποδη

Μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τόσο οι τουρίστες όσο και οι φοιτητές στο Ρέθυμνο, δεν αναμένεται να γεμίσουν τα μαγαζιά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Πιτσoύλα και μακαρονάκι, κανείς;

Ωστόσο, η επανέναρξη της εστίασης, είναι δεδομένο ότι θα «αγκαλιαστεί» μαζικά από τους ντόπιους, των οποίων η λαχτάρα να ξανασμίξουν με τους δικούς τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, είναι δεδομένη και τεράστια.

Σε κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης «μυρίζει» άνοιγμα εστίασης

Σε ότι αφορά στον τρόπο λειτουργίας της εστίασης, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα μαγαζιά θα λειτουργούν με αποστάσεις, παρουσία μόνο καθήμενων πελατών και μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα κλείνουν από τις 11 τη νύχτα έως τις 5 το πρωί. Από το συγκεκριμένο ωράριο εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Σκαλωσιές, βαψίματα, σενιαρίσματα… Ομορφιές!

Καλή διασκέδαση σε όλες και όλους, με προσοχή στα μέτρα 🙂

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το άνοιγμα της εστίασης:

 • Τα μαγαζιά θα παραμένουν κλειστά από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ.
 • Οι πελάτες θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία εσωτερικών ημιυπαίθριων χώρων.
 • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, παρά μόνο καθήμενοι.
 • Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.
 • Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια κυμαίνονται από 90 εκατοστά εως 1,8 μ, ανάλογα με το αν υπάρχει ή όχι καρέκλα στον ενδιάμεσο χώρο
 • Δεν θα οριστεί ταυτόχρονα και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά.
 • Θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ μόνο με καθήμενους πελάτες. Επιτρέπεται να είναι δίπλα δίπλα έως δύο σκαμπό. Η επόμενη δυάδα σκαμπό θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.
 • Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα σε self tests. Το κόστος για το ένα self test θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ για το άλλο το κόστος θα καλύπτεται από τον εργοδότη.
 • Απολυμαντικά σε κάθε τραπέζι.
 • Οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Υποχρεωτικά μάσκα θα πρέπει να φορούν και οι πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα για τους καθήμενους πελάτες.
 • Θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.