Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ψήφισμα συνταξιούχων προς τον πρωθυπουργό

Ψήφισμα από τα ΔΣ των συνταξιουχικών Σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

Οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι του Ρεθύμνου που πήραμε μέρος μαζικά και αγωνιστικά στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ: Τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που δρομολογείται από την Κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ: Την πλήρη αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων σε βάρος των συνταξιούχων, σε βάρος της εργατικής τάξης, σε βάρος των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, μαζικά και αδιάκοπα, τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας, για την προστασία των κατακτημένων με αγώνες και θυσίες δικαιωμάτων μας,

Συνεχίζουμε να παλεύουμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε:

 • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και τη διάλυσή της, όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία.

 • Την άμεση επιστροφή των παράνομων περικοπών και των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αναδρομικά από το 2013 μέχρι σήμερα χωρίς αιτήσεις, προαπαιτούμενα και δικαστήρια.

 • Την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές, πλήρη κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» και όλων των αντιασφαλιστικών, αντικοινωνικών και αντεργατικών Νόμων.

 • Την άμεση καταβολή Δώρου Χριστουγέννων για όλες τις συντάξεις και σ΄ όλους τους συνταξιούχους.

 • Αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στα γηρατειά και στην εργατική τάξη της χώρας.

 • Άμεση θεσμοθέτηση κατώτερης κύριας σύνταξης στα 650 ευρώ και κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

 • Την αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος στις 12.000 ευρώ για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

 • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και άμεση, διαρκή και επαρκή χρηματοδότησή του .

 • Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που κινδυνεύει να κλείσει!!, και των Κέντρων Υγείας του Νομού με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση της ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου να προωθήσει το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και στα Μ.Μ.Ε. της Κρήτης.

Ρέθυμνο, 30-11-2019

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ:

 • ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ
 • ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σιωπηρή διαμαρτυρία των γιατρών – Κινδυνεύουν να κλείσουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ

Για την υποστελέχωση της κλινικής covid και αποκλεισμό της ΜΕΘ από την σύσταση νέων οργανικών …

Ρέθυμνο – Βρώμικο ταξί, οδηγός χωρίς μάσκα και με κλειστά τα πίσω παράθυρα!

Ενώ οι Ρεθεμνιώτες βάζουν τα δυνατά τους ώστε να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας από τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize