Ρέθυμνο – Ψήφισμα ΔΣ Αγίου Βασίλειου για τον τέως Προέδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Βασιλείου στην αγγελία του θανάτου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Tο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Βασιλείου , εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Υπουργού Εξωτερικών, Κάρολου Παπούλια.

 

Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ευπατρίδης πολιτικός με απαράμιλλο ήθος ο οποίος διακρίθηκε για την πολιτική του οξυδέρκεια, τον πατριωτισμό και την πραότητα του χαρακτήρα. Υπηρέτησε με συνέπεια και απόλυτη αφοσίωση τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενισχύοντας τον καταλυτικό ρόλο του στην εύρυθμη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον καταγράψει ως έναν σπουδαίο και αθόρυβο υπερασπιστή των ιδεωδών της Ελευθερίας και της Ειρήνης, τόσο για τον ασυμβίβαστο αγώνα του απέναντι στις δυνάμεις του άξονα και του δικτατορικού καθεστώτος, όσο και για την ακάματη προσπάθεια του να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας μας εκτός των ελληνικών συνόρων, με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών.

Επίσης, είμαστε ευγνώμονες γιατί στάθηκε πάντοτε δίπλα μας στον αγώνα για να μην ξεχαστούν οι ναζιστικές θηριωδίες και υποστήριξε με θέρμη τον αγώνα του Δικτύου των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, όπου συμμετέχει και ο Δήμος μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς