Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Προβλήματα, ανησυχίες και προσμονή για το καλύτερο σε επιδόσεις σχολείο

Σωρεία προβλημάτων και ανησυχία για το πειραματικό λύκειο Ρεθύμνου

Σαν να μην έφτανε η ανησυχία όλων για την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία σε συνδυασμό με την πανδημία που ήρθε για να μείνει… το πειραματικό λύκειο του Ρεθύμνου κολυμπά σε μια θάλασσα προβλημάτων την φετινή σχολική περίοδο.

Οι καταλήψεις ξεκίνησαν σχεδόν με το πρώτο κουδούνι, όμως φέτος, ανάμεσα στα υπό κατάληψη σχολεία ήταν και το πειραματικό λύκειο του Ρεθύμνου. Κι ενώ σταδιακά τα σχολεία επέστρεφαν σε μία κανονικότητα, τηρουμένων των αναλογιών της κατάστασης, το πειραματικό λύκειο έχει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

Ο σεισμός στο γειτονικό Ηράκλειο, δεν άφησε περιθώρια παρά να ληφθεί η πολιτική απόφαση από την αρμόδια αντιδήμαρχο, Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα κι έτσι μπήκε λουκέτο στο σχολείο για λόγους συντήρησης κι αποκατάστασης του κτιρίου. Ένα τμήμα τοίχου που κατέρρευσε ήταν αρκετό για να παύσει και επίσημα η λειτουργία της σχολικής μονάδας και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι εργασίες θα διαρκούσαν ένα δεκαήμερο, κάτι που θα εξαρτηθεί εν τέλει από το τι ακόμα παρεμβάσεις τυχόν κριθεί απαραίτητο από τους μηχανικούς ότι πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου.

Ακόμα και τις Κυριακές, πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία που ελέγχουν κολώνες και αρμούς και αποκαθιστούν το παλαιωμένο σκαρί του κτιρίου. Κατά το παρελθόν, στο 1ο γυμνάσιο Ρεθύμνου και στο 2ο γυμνάσιο λύκειο χρειάστηκε να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις. Με το τελευταίο χτύπημα ωστόσο του Εγκέλαδου, η κατάσταση σήμανε καμπανάκι κινδύνου για το κτίριο των οδών Σάθα και Μαρκέλλου στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της γνώριμης πια πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του πειραματικού λυκείου που μας έχουν συνηθίσει σε υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, ακόμα και του ολοστρόγγυλου 100%! Ο πλήρης επίσημος τίτλος της εν λόγω σχολικής μονάδας είναι: “πρότυπο πειραματικό λύκειο πανεπιστημίου Κρήτης” κι ο φυσικός χώρος αυτού του σχολείου, δεν είναι άλλος από την Πανεπιστημιούπολη Γάλλου. Εκεί πάντως και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τόσο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου και του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου και σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης και το πανεπιστήμιο, θα ανεγερθούν σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Ευχής έργον λοιπόν, να επιστρέψουν όλοι με το καλό σε ένα ασφαλές σχολείο και μέσα στα επόμενα χρόνια να ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις. Και βέβαια, οι άριστες επιδόσεις του σχολείου, παρά τις δυσκολίες, να βρουν μιμητές και σε άλλα σχολεία του Ρεθύμνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς