Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πρόταση αξιοποίησης του αλσυλλίου στο ρέμα Συνατσάκη από τον Σύνπολις

ΣΥΝΠΟΛΙΣ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ.


Το αλσύλλιο που βρίσκεται επι της οδού Κ. Παπαδάκη, πλησίον της Δ.Ε.Η (ρέμα Συνατσάκη), αποτελεί για την συγκεκριμένη περιοχή (όντας πυκνοκατοικημένη), η ενδεδειγμένη λύση και ευκαιρία, για τη δημιουργία αστικού πάρκου.

Με την αξιοποίηση του εν λόγω αλσυλλίου απο τον Δήμο Ρεθύμνου (ένταξη σε πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων ή μέσω του προγράμματος της εταιρείας P&G “πάρκα τσέπης”), θα καταστεί πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, φωτισμός, παγκάκια, όργανα παιδικής χαράς, ξύλινα τραπέζια, φύτευση επιπλέον πρασίνου, ούτως ώστε να είναι επισκέψιμο απ’ όλους, και όλες τις ώρες της ημέρας. 

Με ήπιας παρέμβασης εργασίες και υποδομές, θα δημιουργηθεί ένας πλέον κοινόχρηστος δημοτικός χώρος, ακόμη και για την διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων και δράσεων. 

Θα μπορούσε ακόμη να “υιοθετηθεί”, απο κάποιο φορέα ή σύλλογο, ή ακόμη καλύτερα απο τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, με σκοπό την προστασία και την συντήρηση του. Έτσι, ο χώρος αυτός, θα μετατραπεί σε πηγή πρασίνου, ανάσα δροσιάς, σημείο αναψυχής και κοινωνικοποίησης, προσβάσιμο σε όλους.

                                                                                      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς