Ρέθυμνο: Προσυνέδριο για την χαρουπιά στο Πάνορμο

Στην προσπάθειά της για την Προστασία, Ανάδειξη και Αξιοποίηση της Χαρουπιάς, η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» που έχει αναστηλώσει το μοναδικό βιομηχανικό μνημείο της Κρήτης, τον Χαρουπόμυλο Πανόρμου, σε ένα σύγχρονο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, και είναι υπεύθυνη για τη διαχείρισή του, διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 17.00 – 20.30. Προσυνέδριο για τη Χαρουπιά και τις Πολυδιάστατες Ιδιότητές της.

Το Μεσογειακό Συνέδριο που σχεδιάζεται πρόκειται να λάβει χώρα το τέλος του 2018.

Μέχρι στιγμής, έχει προκριθεί στο δεύτερο στάδιο η πρότασή της για την αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού στην Κρήτη, προκειμένου να ενταχθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της  UNESCO.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναγνώριση και ανάδειξη αυτού του ιδιαίτερου προιόντος με τη μεγάλη διατροφική και πολιτισμική αξία.

Το δεύτερο στάδιο, είναι εκείνο της δημόσιας διαβούλευσης και της επεξεργασίας εκ μέρους των ενδιαφερόμενων φορέων του Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η τελική απόφαση θα κριθεί αργότερα μετά από ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί την 2η ΙουλίουΓια το λόγο αυτό παρακαλείται οποιος γνωρίζει κάποια στοιχεία αναφορικά με το χαρούπι να  τα γνωστοποιήσει προκειμένου να εμπλουτιστεί η πρόταση (ιστορίες, γνωμικά, γεγονότα κ.ά.) . Η ένταξη της αγροδιατροφικής παράδοσης του χαρουπιού στην Κρήτη στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO θα βοηθήσει σημαντικά στην   άνάδειξη και προώθηση του χαρουπιού και των προιόντων του.

Στοιχεία Επικοινωνίας  Κορίννα Μηλιαράκη 6974.920998, [email protected][email protected]

www.epimenides.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize