Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πρόσκληση εθελοντών δασκάλων και καθηγητών για το κοινωνικό φροντιστήριο

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμος Ρεθύμνης, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, μαζί με τις θερμές τους ευχές για Υγεία, Δύναμη και Πρόοδο, ενημερώνουν τους συμπολίτες εκπαιδευτικούς για την πρόθεσή τους να επαναλάβουν και φέτος της λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ρεθύμνης.

Πρόκειται για μία κοινωνική δομή που υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και των επιστημονικών πεδίων,  οι οποίοι ανιδιοτελώς, προφέρουν ενισχυτική διδασκαλία  σε μαθητές- μέλη ευάλωτων οικονομικά οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, προσφέρει δωρεάν μαθήματα  Δημοτικού, Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου, ,τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας.  Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι ολιγομελή ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία και, κυρίως, η υγειονομική ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους.

Προκειμένου, λοιπόν, να οργανωθεί με αμεσότητα και επάρκεια το Κοινωνικό Φροντιστήριο και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η λειτουργία του, η οποία μεταξύ άλλων στοχεύει στην παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης και την εξάλειψη των διακρίσεων,  καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συνδράμουν στην κοινωφελή αυτή πρωτοβουλία, τιμώντας το λειτούργημα που υπηρετούν και καταθέτοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους, να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Κοινότητας Δ.Ρ., στο τηλ: 2831051916 ή να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email [email protected] συμπληρωμένη την αίτηση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Ελπίζοντας στη θερμή ανταπόκριση και στην απτή υποστήριξη του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ευχαριστούμε όσους και όσες εκπαιδευτικούς γίνουν ενεργά Μέλη του.

Αίτηση καθηγητών Κοιν.Φροντιστηρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς