Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Πριν από λίγες δεκαετίες υπήρχαν στα σπίτια των Ανωγειανών περίπου 450 αργαλειοί και πλέον ενεργοί παραμένουν 10”

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου μόδας και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι η υφαντική είναι μια ζώσα πραγματικότητα για την περιοχή, τόνισε ο δήμαρχος Ανωγείων – “Οι εκπρόσωποι του οίκου Dior μαγεύτηκαν στα Ανώγεια”

Στην πρόσφατη επίσκεψη της καλλιτεχνικής διευθύντριας του διεθνούς φήμης οίκου μόδας και ειδών πολυτελείας Dior στα Ανώγεια αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας πως η Μαρία Γκράτσια Κιουρί και οι συνεργάτιδες της έμειναν εντυπωσιασμένες από τη δεξιοτεχνία των γυναικών στην υφαντική και τις χειροποίητες παραδοσιακές στολές των Ανωγείων.

Μιλώντας στις Roomies του Mega, ο δήμαρχος Ανωγείων διευκρίνισε ότι η τριμελής αντιπροσωπεία του οίκου Dior ταξίδεψε στο Ρέθυμνο και επισκέφθηκε γυναίκες της περιοχής που εξακολουθούν να ασκούν την υφαντική τέχνη με τον αργαλειό και μελέτησαν από κοντά τα μοτίβα, τα κεντήματα που κοσμούν τις παραδοσιακές φορεσιές των Ανωγείων, αλλά και τις ιδιαίτερες τοπικές τεχνοτροπίες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο γαλλικός οίκος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια ολόκληρη συλλογή εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές ελληνικές στολές, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

“Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior” υπογράμμισε ο δήμαρχος Ανωγείων “διαπίστωσε ότι η υφαντική είναι μια ζώσα πραγματικότητα στα Ανώγεια, ενώ ενδιαφέρθηκε να μάθει ποιος ήταν ο ρόλος της τέχνης αυτής στην τοπική κοινωνία κατά το παρελθόν”.

Ακόμη ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες υπήρχαν στα σπίτια των Ανωγειανών περίπου 450 αργαλειοί και πλέον ενεργοί παραμένουν 10.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize