Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πρέπει άμεσα να μπορούν όλοι δωρεάν να κάνουν διαγνωστικά τεστ κορονοϊού

Ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ, Γιάννης Σαριδάκης, μίλησε στην ομάδα Αλληλοβοήθειας και Στήριξης Ρεθύμνου (covid19), oμάδα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην ενημέρωση και την έμπρακτη στηριξη συμπολιτών μας που έχουν άμεσες ανάγκες, δραστήρια από την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

O κ. Σαριδάκης μιλάει για τα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου, που κατά συνέπεια δυσχεραίνουν την κατάσταση νοσηλείας ασθενών εν μέσω πανδημίας, ζητά προσλήψεις νοσηλευτών και απαραίτητου προσωπικού, επίταξη ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μια απέχθεια προς οποιοδήποτε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Ο κ. Σαριδάκης μιλάει παράλληλα, για τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν όλοι αυτή την περίοδο, προστατεύοντας τις ευπαθείς ομάδες.

‘Οπως αναφέρει η σελίδα:

“Πέρα απο τις ανακοινώσεις και τα διαγγέλματα, ποιά είναι η πραγματική κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου; Υπάρχουν τελικά διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ; Μπορεί το υπάρχον γιατρικό και υγειονομικό προσωπικό να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη έξαρση του ιού στην πόλη; Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις απο το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι σήμερα, ώστε να μην θρηνήσουμε τελικά θύματα;
Επειδή υπάρχει μία πολιτική εκμετάλλευση και διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, εμείς επιλέξαμε να επικοινωνήσουμε και να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Γι’αυτό το λόγο επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο των γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννη Σαριδάκη ώστε να μας παρουσιάσει την πραγματικότητα.
Άκούστε τα λόγια του και τα συμπεράσματα δικά σας”.

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Σαριδάκη:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize