Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους Λιμενικούς

Προσέφεραν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια στην τοπική Εκκλησία για να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Μπορεί να τους έχουμε συνδυάσει με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα, ειδικότερα αυτή την περίοδο που οι συνθήκες το απαιτούν, ωστόσο, η υπηρεσία τους έχει και ανθρώπινο πρόσωπο, το οποίο φροντίζουν πάντα να «ξεδιπλώνουν» κυρίως σε περιόδους όπου πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν περισσότερες ανάγκες.

Ο λόγος για τα μέλη της ένωσης λιμενικών δυτικής Κρήτης στο Ρέθυμνο, τα οποία «φορτωμένα» με διάφορα αγαθά -θυμίζοντας κυριολεκτικά Άγιους Βασίληδες- πέρασαν το πρωί το κατώφλι της Εκκλησίας του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα προσέφεραν στο συσσίτιο της «Χριστιανικής Γωνιάς» της μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, μια αρκετά μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας (όπως γάλατα, ζυμαρικά, όσπρια κ.α.) καθώς και είδη ρουχισμού.

Όλα αυτά τα αγαθά είχαν φροντίσει να τα συγκεντρώσουν το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό να δοθούν -μέσω της τοπικής εκκλησίας- σε οικογένειες του Ρεθύμνου που έχουν ανάγκη.

Στην σκέψη όμως των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος του Ρεθύμνου ξεχωριστή θέση έχουν οι λιλιπούτειοι φίλοι τους, που λόγω των ημερών περιμένουν καρτερικά τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει δώρα. Έτσι ανάμεσα στα πακέτα με τα αγαθά που παρέδωσαν στους εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας, προσέφεραν και αρκετά παιχνίδια με αποδέκτες τους μικρούς τους φίλους, με την ευχή η πράξη τους αυτή να σκορπίσει χαμόγελα χαράς σε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και κυρίως μικρά παιδιά.

Εξάλλου, αντίστοιχη πρωτοβουλία έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες και οι Λιμενικοί των Χανίων, οι οποίοι επίσης στέκονται με τον τρόπο τους στο πλευρό των συμπολιτών τους, που αυτές τις ημέρες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και ένα ζεστό πιάτο φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize