Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πραγματοποίησαν δωρεές σε κοινωφελείς οργανισμούς εντός και εκτός συνόρων

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, ήμερα των Τριών Ιεραρχών, τα Κέντρα Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ» Ρεθύμνου και Ατσιποπούλου, πραγματοποίησαν τις καθιερωμένες δωρεές τους σε κοινωφελείς οργανισμούς,

εντός κι εκτός συνόρων, προσφέροντας το ποσό των €2542 που συγκέντρωσαν από τις μεγάλες κληρώσεις και τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που διοργανώνουν κάθε χρόνο για τους μαθητές τους.

Με την αφορμή αυτή, η κα Ασημένια και ο κος Φρεντ Φήταμ από τη διεύθυνση των σχολείων έκαναν μία ανασκόπηση του πολυετούς κοινωφελούς έργου των κέντρων και της AntiBullying Εκστρατείας τους που φέτος γιορτάζει 5 χρόνια συνεχούς δράσης.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των διαφόρων φορέων έδωσαν το «παρών» και μίλησαν στους μαθητές για το πολύτιμο έργο τους. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κος Γιώργης Μαρινάκης εκπροσώπησε τον Δήμο Ρεθύμνου, η κα Στέλλα Μουρνιανάκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η κα Ιωάννα Χρυσού τον Σύλλογο «Αγάπη» μαζί με την κα Ελένη Μοσχονά και τον κο Παναγιώτη Δρυγιαννάκη, η κα Μαρίνα Δάμη το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο κος Γαβριήλ Τσουντάνης το Ειδικό Σχολείο, η κα Γεωργία Λουκά τον Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» και ο κος Δημήτριος Τσαχάκης τον Σύλλογο ΑΜΕΑ.

Η ActionAid Hellas, την οποία τα Κέντρα Φήταμ στηρίζουν από το 1998, όσα χρόνια δηλαδή η οργάνωση δραστηριοποιείται στη χώρα μας, έλαβε οικονομική ενίσχυση για την αναδοχή 3 παιδιών του Τρίτου Κόσμου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της πίτας της Ομάδας Εθελοντών & Πρεσβευτών AntiBullying με δώρο 1 Tablet, το οποίο κέρδισε ο νεαρός μαθητής Αντώνης Κουρεμέτης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με Skype σύνδεση με τη Μεγάλη Βρετανία και τον 12χρονο Αγγλοκύπριο ακτιβιστή Νικόλαο Νικηφόρου, τον οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα παίρνοντάς του συνέντευξη σχετικά με τη ζωή του και το πολυβραβευμένο του έργο.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς