Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πορεία για την κλιματική αλλαγή την Παρασκευή

Πορεία για την Κλιματική Αλλαγή στο Ρέθυμνο την Παρασκευή

Η συντονιστική επιτροπή Fridays For Future Κρήτης προσκαλεί όλους τους δημότες, πολίτες, συλλογικότητες και φορείς  του Ρεθύμνου και της Κρήτης στην πρώτη μεγάλη ειρηνική πορεία στην Κρήτη στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος Fridays For Future για την κλιματική αλλαγή.

Η πορεία θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι. Σημείο συγκέντρωσης είναι η πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη και η πορεία θα κατευθυνθεί μέσω της παλιάς πόλης στο κτήριο της Περιφέρειας.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες του νησιού κι αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα με σκοπό την αφύπνιση της κοινωνίας και την άσκηση πίεσης προς την Πολιτεία για να αναλάβουν δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσες κι όσοι θέλουν να συμβάλουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν στο mail [email protected] και μέσω Facebοοκ ή Instagram στους λογαριασμούς www.facebook.com/FFFCrete και fridaysforfuture.reth αντίστοιχα.

Θα ήταν επίσης χρήσιμο όσες κι όσοι χρησιμοποιούν τα Social Media να μας βοηθήσουν στην προώθηση της εκδήλωσης με τη χρήση των #FFFCrete #FridaysForFutureCrete  και  #ClimateStrikeRethimno

Λίγα λόγια για το παγκόσμιο κίνημα Fridays For Future

Στις 20 Αυγούστου 2018, η τότε μαθήτρια Γυμνασιου Greta Thunberg, κατακρίνοντας την αδράνεια της Πολιτικής Ηγεσίας επί της κλιματικής αλλαγής, θυσίασε τρεις εβδομάδες σχολικών μαθημάτων προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Η Greta στέκονταν καθημερινά έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού.

Η ίδια με το σύνθημα #FridaysForFuture που δημιούργησε ενέπνευσε μαθητές σε παγκόσμιο επίπεδο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της. Έτσι μαθητικές κινητοποιήσεις από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία για την προστασία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας τα συνθήματα #FridaysForFuture και #ClimateStrike.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μουσική-φάρμακο για την ζωή ηλικιωμένων

Καινοτόμο πρόγραμμα στα ΚΑΠΗ και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ρεθύμνου Η μουσική αποτελεί το …

Ρέθυμνο – Ξεκινά το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας

Ξεκινά το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας από Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Για τέταρτη συνεχή χρονιά  το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize