Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πορεία διαμαρτυρίας για την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο

Μετά από δύο βδομάδες αποχής από τα εξωτερικά ιατρεία, οι γιατροί, το λοιπό προσωπικό και κοινωνικοί φορείς του Ρεθύμνου, κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην υποστελέχωση του νοσοκομείου του Ρεθύμνου.

Στο πλευρό των κινητοποιούμενων και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, που δήλωσε ότι πρέπει να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία, να γίνουν προσλήψεις, προτού κάποιος κληθεί να απολογηθεί για το οτιδήποτε εις βάρος της υγείας των πολιτών.

Πορεία διαμαρτυρίας από το νοσοκομείο στο δημαρχείο πραγματοποίησε το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου λόγω της υποστελέχωσης. Από τους 144 γιατρούς που χρειάζεται το νοσοκομείο, στις θέσεις τους βρίσκονται μόλις 102, ενώ στα τέλη του μήνα απολύονται και κάποιοι ακόμα επικουρικοί.

Επιτακτική είναι η πρόσληψη χειρουργών, αναισθησιολόγων, γυναικολόγων και ορθοπαιδικών.

Εδώ και δύο εβδομάδες οι γιατροί απείχαν από τα εξωτερικά ιατρεία και ζητούν να καμφθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που εκκρεμούν απο το περασμένο καλοκαίρι.

Στο πλευρό των γιατρών, κοινωνικοί φορείς αλλά και το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου που διαπιστώνει προβλήματα από το ΤΕΠ μέχρι την Εντατική, με γιατρούς και εργαζόμενους να είναι εξαθλιωμένοι από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και την έλλειψη ρεπό.

Στο δημαρχείο του μητροπολιτικού δήμου κατέληξε η πορεία των εργαζομένων με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, να δηλώνει ότι είναι γνωστά τα γραφειοκρατικά προβλήματα, όμως πρέπει να δοθεί λύση για την στελέχωση του μοναδικού δευτεροβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, προτού συμβεί το οτιδήποτε δυσμενές.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα ελληνοτουρκικά και εν γένει τα θέματα γεωπολιτικής

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης …

Ρέθυμνο – Υπό κατάληψη 13 σχολεία

Υπό κατάληψη τελούν για τρίτη ημέρα γυμνάσια και λύκεια του Ρεθύμνου. Σήμερα βρίσκονται σε κατάληψη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize