Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Μια μεγάλη γιορτή θα είναι το Ρέθυμνο για 7 μέρες και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του δήμου Ρεθύμνου στο είδος της.

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και μεγάλος αριθμός εμπλεκόμενων φορέων θα περάσουν σημαντικά μηνύματα στο κοινό με στόχο η διαβίωση ντόπιων κι επισκεπτών να είναι με ολοένα υψηλότερες προδιαγραφές βιώσιμης ανάπτυξης.

Να γίνουμε μέρος της μεγάλης γιορτής από 16 με 22 Σεπτεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του δήμου Ρεθύμνου, μας καλεί το τμήμα προγραμματισμού με 40 δράσεις στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργάνωσε ποτέ ο δήμος Ρεθύμνου με πάνω από 34 άμεσα εμπλεκόμενους φορείς. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας, 1.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις για την οδική ασφάλεια και 800 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα για τις ασφαλείς μετακινήσεις.

Είναι μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια του δήμου Ρεθύμνου για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε σχέση με την βιώσιμη κινητικότητα, τις ασφαλείς μετακινήσεις, την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου.

Θα γίνει παράλληλα προσπάθεια να ενθαρρυνθεί ο κόσμος στην χρήση του ηλεκτρικού λεωφορείου, όπως και να γίνει πιο υπεύθυνη η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών.

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Ρεθύμνης, συμμετέχοντας, όπως κάθε χρόνο  στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Καθ όλη της διάρκεια της εβδομάδας, θα διεξάγονται καθημερινά, βιωματικά – διαδραστικά  προγράμματα  κυκλοφοριακής αγωγής, σε σχολεία του Δήμου, με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στα οποία θα συμμετάσχουν 1.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (βιωματική δράση για την οδική ασφάλεια) και  800 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πρόγραμμα για τις ασφαλείς μετακινήσεις). Παράλληλα, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα στους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών από την Εταιρεία πατινιών Lime  ενώ η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης θα προβεί σε διαγραμμίσεις και σηματοδότηση δρόμων και διαβάσεων που διευκολύνουν την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πεζών.

Ειδικά για τη Δευτέρα 16/9, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:   18:00-20:00 Περίπατο Μελών των ΚΑΠΗ του Δ.Ρ. στην Παλιά Πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ξεναγηθούν από Μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης και θα μάθουν τις ιστορίες των δρόμων. Ο χώρος εκκίνησης του περιπάτου είναι ο Ι.Ν Κυρίας των Αγγέλων στην Π.Π.

Στις 18:30-20:00, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, ο  Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ρεθύμνου, θα ..παίξει με μικρούς και μεγάλους Πινγκ Πονγκ και αμέσως μετά, στις 20.00 – 21.30,  ο  OKA Πρέβελη , στην ίδια πλατεία,  προσκαλεί τους Ρεθυμνιώτες σε Roller Party!

Στη λήξη της ημέρας, στις 21.15, στην παραλία του πρώην «Λαβύρινθος», οι μουσικοί  καλλιτέχνες : Δώρα Τσίγκα (φωνή),   Σωτήρης Πέπελας (Τρομπέτα) και  Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πιάνο), θα προσφέρουν στο κοινό μια μουσική εκδήλωση «Scarlet Night”  με αγαπημένα, ελληνικά και ξένα τραγούδια .

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έκτακτη σύσκεψη αντιδημάρχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η σύσκεψη, προκλήθηκε κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη Ο επανασχεδιασμός, η …

Ρέθυμνο – “Κοροϊδία και εξαπάτηση των συνταξιούχων της χώρας αφού 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ένα (1) ευρώ!”

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, τις πρόσφατες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize