Ρέθυμνο – Πλώρη για… Ιαπωνία βάζει το κρητικό ελαιόλαδο!

Δρόμο για .. Ιαπωνία ανοίγει το ποιοτικό ελαιόλαδο της Κρήτης, μια μακρινή και δύσκολη αγορά που όμως εμφανίζει σημαντικές προοπτικές για τους παραγωγούς της Κρήτης.

Οι κάτοικοι της Άπω Ανατολής προσέχουν ιδιαίτερα την διατροφή τους κάτι που δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του νησιού μας.

Όσο για τη φετινή παραγωγή, διαφαίνεται αυξημένη ποσοτικά, ενώ ποιοτικά θα γνωρίζουμε μετά τους πρώτους οργανοληπτικούς ελέγχους.

Σημαντικές προοπτικές στην ιαπωνική αγορά έχει το κρητικό ελαιόλαδο μιας και διακρίνεται για την ποιότητά του και οι κάτοικοι της μακρινής χώρας της ανατολής φημίζονται για την προσοχή με την οποία φροντίζουν την διατροφή τους.

Η Τζαμάντα, δημοσιογράφος από την Ιαπωνία, βρέθηκε στο εργαστήριο οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου του αγροτικού συνεταιρισμού Ρεθύμνου όπου και στην ομιλία της τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να βρει το κρητικό ελαιόλαδο τον δρόμο του για την Άπω Ανατολή:

“Ανάμεσα στην Κρήτη και την Ιαπωνία υπάρχουν αρκετά κοινά, όπως η μαγειρική. Η μαγειρική στην Ιαπωνία δεν βασίζεται μόνο στον ατμό, τη σχάρα ή το βράσιμο, οι γεύσεις είναι πολύ ελαφριές, οπότε νομίζω ότι το ελαιόλαδο από τις κορωνέικες ποικιλίες και τις τσουνάτες, ενδείκνυται για την ιαπωνική κουζίνα. Οι Γιαπωνέζοι φροντίζουν για την υγεία τους, οπότε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι σημαντικό”.

Παράλληλα, η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους παραγωγούς στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ποιότητας του ελαιολάδου, έτσι ώστε να λαμβάνουν τα δυνατόν περισσότερα διαπιστευτήρια για το άνοιγμα των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές με την υπεραξία που χρειάζονται, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Μανώλη Χνάρη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ελευθερία Γερμανάκη, επιστημονικά υπεύθυνη του εργαστηρίου οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου του αγροτικού συνεταιρισμού Ρεθύμνου, με την ίδια να εκτιμά ότι η νέα σοδειά ελαιολάδου θα είναι αυξημένη, όμως για την ποιότητά της, θα γνωρίζουμε κάτι σαφές, μετά την πρώτη παραγωγή στο ελαιοτριβείο.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Ρέθυμνο – Στην παραλία Πρέβελη το φοινικόδασος «αγκαλιάζει» το νότιο Κρητικό πέλαγος!

Η περιοχή του Πρέβελη στο νότο του Νομού Ρεθύμνου, αποτελεί  δικαιολογημένα έναν από τους πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize