Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πλημμυρικά φαινόμενα, βραχοπτώσεις και κλειστά σχολεία από την κακοκαιρία

Δεκάδες είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ρεθύμνου λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών.   

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του νομού Ρεθύμνου, καθώς δεκάδες είναι τα σημεία που παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις που δημιουργούν προβλήματα στο επαρχιακό κυρίως οδικό δίκτυο.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης προσπαθούν  ν’ αντιμετωπίσουν τα ζητήματα κατολισθήσεων του οδικού δικτύου που έχουν σημειωθεί κυρίως σε Αμάρι, και Μυλοπόταμο, ενώ ανάλογα φαινόμενα αντιμετωπίζουν και τα χωριά του Βρύσινα.

«Φούσκωσε» ο Πλατανιανός Ποταμός

Μετά την υπερχείλιση του Φράγματος των Ποταμών, μεγάλες ποσότητες νερού έχουν διοχετευθεί στο Πλατανιανό ποταμό, με αποτέλεσμα να φουσκώσει επικίνδυνα. Ήδη η αστυνομία, έχει κλείσει το σημείο από τη γέφυρα μέχρι και τον κόμβο του Πλατανιά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εστιάζουν επίσης σε περιοχές όπως ο Σταυρωμένος, η Πηγή και το Άδελε, όπου τα ποτάμια έχουν επίσης δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού και οι κοίτες είναι στενεμένες.

Έκλεισαν σχολεία

Κλειστά είναι τα σχολεία στο Δήμο Αμαρίου, ενώ ορισμένες σχολικές ομάδες έχουν κλείσει και στο Δήμο Μυλοποτάμου, λόγω των κατολισθήσεων, κλειστών δρόμων και μικρής έκτασης πλημυρών. Στο Ρέθυμνο, την απόφαση να κλείσει πήραν οι αρμόδιοι φορείς για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σταυρωμένου, για λόγους ασφαλείας, αφού ο ποταμός στην περιοχή έχει υπερχειλίσει.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα σημειώνονται σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και εθνικό οδικό δίκτυο της περιοχής. Τα ποτάμια έχουν φουσκώσει και οι δρόμοι στα χωριά έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους. Ο Δήμος πριν από λίγο έκλεισε όλα τα σχολεία της περιοχής καθώς και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς . Ο μετακινήσεις είναι σχεδόν αδύνατες παντού και την ίδια ώρα οι καταιγίδες συνεχίζονται με περισσότερη ένταση. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι στους δρόμους περιμένουν συνεργεία για διανοίξεις και συνίσταται σε όλους να μείνουν στα σπίτια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize