Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πλέον και τα βόδια βόσκουν όπου βρουν!

Δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο, κάποια φάρσα ή το τρίκουελ μετά τις κατσίκες που βόσκουν το πράσινο στον Πλατανιά και τη Σητεία, αλλά… τι να κάνουν πια τα ζωντανά;

Όπου τα λαλιούνε, πάνε κι αυτά τα δύσμοιρα.

Έτσι λοιπόν, και πάλι στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου, αγελάδες, βόδια και μοσχαράκια βόσκουν και περιπλανώνται στους δρόμους, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πρόβατα και κατσίκες να μας κόβουν το δρόμο στα χωριά.

Συμπαθέστατα κόβουν βόλτες και μάλιστα πρόλαβαν και να τα απαθανατίσουν σε βίντεο και σε φωτογραφία για του λόγου το αληθές, οι αφανείς ρεπόρτερ του Daynight.gr!

Είναι ένα σπάνιο και ιδιαίτερο θέαμα για την Κρήτη, παρότι βέβαια στην Ελλάδα είμαστε 7οι παγκοσμίως στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Και σίγουρα εντυπωσιαζόμαστε αναλογιζόμενοι ότι πριν μισό αιώνα οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας “κουλαντρίζανε τσι βουιδάρες” για να αλωνίσουν και να παράξουν το βιος τους.

Από εκεί λοιπόν που χρησιμοποιούσαμε τα ζωντανά και ως μηχανήματα και που τα καταναλώνουμε και για την διατροφή μας, δεν αποκλείεται στο μέλλον να τρώμε… τεχνητό κρέας, μιας και ήδη η χορτοφαγία και ωμοφαγία είναι αρκετά διαδεδομένες.

Τα πάντα είναι σχετικά κι όπως καταδικάζουμε τις ταυρομαχίες και θεωρούμε ότι ήταν κάτι διαφορετικό στη μινωική Κρήτη, μπορεί και με τα χρόνια να μην βρίζουμε όταν αναφερόμαστε στα βόδια, αρκεί τα δίποδα να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στα τετράποδα και τη φύση όλη και να μην κατηγορούν το μεθάνιο των αγελάδων για την κλιματική αλλαγή…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.