Ρέθυμνο – Πέθανε ο πρώην Αντιδήμαρχος Ανωγείων Λευτέρης Μανουράς

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ύστερα από την αναγγελία θανάτου του ΜΑΝΟΥΡΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ,  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανωγείων,  συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση,   την 16η  του μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ του έτους  2021,  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα  16:00,   και αφού έλαβε υπόψη του:

  1. Την ιδιότητά του εκλιπόντος ως εν ενεργεία Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου καθώς και  πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Ανωγείων, που επί σειρά ετών προσέφερε ανιδιοτελώς  τις υπηρεσίες του στο Δήμο,
  2. Την αγάπη του για τα Ανώγεια και την ισχυρή θέληση του,  για προσφορά στο τόπο του,  μέσα από την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά και
  3. Το γεγονός ότι με την καθοριστική και σεβαστή παρουσία του,  τίμησε την Ανωγειανή κοινωνία και την οικογένεια του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του,

Αποφάσισε Ομόφωνα

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του,  στους οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, ποσό στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων.
  3. Λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, την παρούσα χρονική περίοδο, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
  4. Το παρόν ψήφισμα, να δοθεί στους οικείους του  και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανωγείων

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Ανδ. Δραμουντάνης

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ο Λευτέρης Μανουράς (Λευτέρακας), πρώην Αντιδήμαρχος Ανωγείων και μέχρι σήμερα εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου και δημοτικός σύμβουλος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 17 Ιουνίου, στις 12 μ.μ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Η κηδεία του θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19.

Ο Λευτέρης Μανουράς, γεννήθηκε το 1937, ήταν κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης παραδοσιακής Ταβέρνας στο Μετόχι για πάνω από 20 χρόνια. Το 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων με την παράταξη του Σωκράτη Κεφαλογιάννη “Τα Ανώγεια του Μέλλοντος.” Τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Ανωγείων θέση που είχε για ένα χρόνο. Το 2020 ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Ανωγείων, θέση που κατείχε μέχρι σήμερα.

Ως μικρό παιδί 7 ετών είχε ζήσει το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων και τον ξεριζωμό των κατοίκων. Επέστρεψε και δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια, με την σύντροφο της ζωής του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας μας. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και υπέκυψε, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και συγχωριανούς του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που θα τον σκεπάσει. Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλοστραθιά “Λευτέρακα!

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο του δικού του αποχαιρετισμού, προς τον φίλο και συνεργάτη του Λευτέρη Μανουρά, που έφυγε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου από τη ζωή στα 84 του χρόνια.

Αναλυτικά:

“Οι Ανωγειανοί χαιρετούμε και αποχαιρετούμε έναν ξεχωριστό συγχωριανό μας, που κουβαλούσε άφθαρτες τις αξίες της ανωγειανής και οικογενειακής του παράδοσης, τον Λευτέρη Μανούρα.

Ήταν περήφανος για τις αγωνιστικές , ιστορικές και πολιτισμικές αξίες του χωριού μας και της οικογένειας του.

Τιμούσε το λόγο και τις υποσχέσεις του, ήταν αξιόπιστος φερέγγυος και είχε σταθερά αισθήματα.

Ο Λευτέρης Μανουράς αγάπησε και τίμησε τα Ανώγεια. Έζησε την καταστροφή τους, από τους Γερμανούς και τον αγώνα των Ανωγειανών για την παλινόρθωση της ζωής

Έζησε χρόνια δύσκολα ως κτηνοτρόφος αλλά και χρόνια καλά.

Eυτύχησε μαζί με τη σύντροφό της ζωής του, Ευαγγελία να δημιουργήσει πολυμελή οικογένεια με τέσσερα παιδιά που πετυχαίνουν στη ζωή τους και πολλά εγγόνια.

Οι χωριανοί που γνώριζαν και εκτιμούσαν θετικά τις αξίες της προσωπικότητας του, τον τίμησαν εκλέγοντας τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Τίμησε με την παρουσία του τον θεσμό του Αντιδημάρχου που με επιμονή και υπομονή υπηρέτησε ως εκπρόσωπος των Ανωγειανών γενιών που βίωσαν τα κατοχικά και τα μετακατοχικά χρόνια.

Μέσα από τα θέματα που απασχολούσαν τον Δήμο και μαζί αντιμετωπίσαμε, ανακάλυψα ένα συγχωριανό μου με την αυθεντική στόφα του παλαιού Ανωγειανού. Τον ευχαριστώ που πίστεψε και στήριξε το κοινό όραμα μας για τον τόπο μας.

Γνώριζα τα τελευταία προβλήματα της υγείας του, αλλά πίστευα και πώς αυτή τη μάχη, όπως και σε πολλούς άλλους αγώνες της ζωής του, θα έβγαινε νικητής.

Ο Λευτέρης Μανουράς, ο Λευτέρακας, με την στάση ζωής του και την εν γένει κοινωνική συμπεριφορά του τίμησε, τις παραδόσεις της ιστορικής οικογένειας των Μανουράδων και το σπίτι του Μιχαλαριστείδη.

Στο σταθερό στήριγμα της ζωής του, τη γυναίκα του Ευαγγελία, εύχομαι κουράγιο και απαντοχή

Στα παιδιά του το Λευτέρη, τον Άρη, τη Μαρία, την Ειρήνη και τις οικογένειές τους εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου Συλλυπητήρια.

Να ναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που θα σε σκεπάσει σεβαστέ μου Λευτέρακα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.