Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: “Πετάς” παλιά ρούχα και παπούτσια στους κόκκινους κάδους; – Δωρίζεις στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου και όχι μόνο!

Σε σύντομο χρονικό διάστημα κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης που αφορούν ενδύματα και υποδήματα θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία στην πόλη του Ρεθύμνου. Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση από την υπηρεσία πρασίνου με την εταιρία RECYCOM που ασχολείται αποκλειστικά με την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων.

Σε συνάντηση στο Ρέθυμνο, η Νικολέτα Γκολφινοπούλου, προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου με τον Δημήτρη Αραπή, εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρίας RECYCOM συμφώνησαν να ξεκινήσουν αυτή την συνεργασία και υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα.

Συνολικά 25 κόκκινοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης με έναν από αυτούς στην περιοχή του Ατσιποπούλου στο τέλος του Νοέμβρη, οπότε και θα γίνει και η παραλαβή τους. Όπως εξηγεί η Νικολέτα Γκολφινοπούλου: “Επιλέξαμε κεντρικά σημεία του Ρεθύμνου και το Ατσιπόπουλο που είναι μια περιοχή αρκετά κοντά στην πόλη και για αυτό το λόγο θα τοποθετηθεί και εκεί ένας κάδος”.

Όλα τα είδη ρουχισμού και υποδημάτων θα συλλέγονται στους κάδους ξεκινώντας από ρούχα, παπούτσια ζευγαρωμένα, τσάντες, ζώνες, σεντόνια, κτλ. και κατ΄ επέκταση θα έχουν την κατάλληλη διαλογή από την εταιρία που τα έχει αναλάβει. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται η διαλογή όσων θα ανακυκλώνονται, καθώς και όσων βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη.

Παράλληλα, θα υπάρξει κάποιο χρηματικό ποσό που θα εξαργυρωθεί μέσω δωροεπιταγών σε κάποιο super market, το οποίο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, για όσους δέχονται κάποια βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η συλλογή των ενδυμάτων και υποδημάτων φαίνεται να είναι σημαντική ανάγκη για την πόλη, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Νικολέτα Γκολφινοπούλου: ” Η συγκεκριμένη ανακύκλωση ήταν κάτι που μας ζητούσαν οι ενορίες του Ρεθύμνου να υλοποιήσουμε, καθώς οι ίδιες αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα στην συλλογή αυτού του είδους, αφού ενώ ο κόσμος του Ρεθύμνου έχει υπέρογκη προσφορά σε ρουχισμό και άλλα είδη που δεν χρησιμοποιεί, δυστυχώς, αφήνονταν σακούλες έξω από τις ενορίες σε ώρες που είχε κλείσει το ανάλογο τμήμα, με αποτέλεσμα να ψάχνουν κάποιοι το περιεχόμενο και να σκορπίζονται όλα”.

Αυτή η διαδικασία είναι άκρως απαραίτητη για μια περισσότερο εποικοδομητική προσφορά, με την υπηρεσία καθαριότητας να θεωρεί ότι η εν λόγω δράση θα έχει θετική πορεία, αφού οι δημότες του Ρεθύμνου, έχουν ήδη εξοικειωθεί εν γένει με την ανακύκλωση.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Καθάρισαν εθελοντικά Γεράνι και Πετρέ μέσα σε δύο Κυριακές

Τις Κυριακές 10 και 24 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο Γερανίου οργάνωσαν …

Ρέθυμνο – Σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων

Το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων από 1η Ιουνίου προκαλεί σοβαρό πρόβλημα σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize