Ρέθυμνο – Περισσότερα τα αυτοκίνητα, περίσσεια και η… γαϊδουριά στην στάθμευση

Για μια ακόμη φορά η… γαϊδουριά και το θράσος κάποιων οδηγών ξεπερνάει κάθε όριο στο Ρέθυμνο.

Αν και όχι πρωτοφανές το φαινόμενο, της παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων, ωστόσο παραμένει επίκαιρο και αξιομνημόνευτο. Το φαινόμενο της παγερής αδιαφορίας για την παρακώλυση της κυκλοφορίας των συνανθρώπων μας δυστυχώς παραμένει πάντα στο στόχαστρο, όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλο το νησί.

Γίνεται απτό, πως η αύξηση του πλήθους των αυτοκινήτων είναι ανάλογη με την αύξηση του πλήθους των ασυνείδητων οδηγών. Η συγκεκριμένη κατάσταση βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και τα κρούσματα είναι καθημερινά. Πέρα από την παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και την παράνομη φύση της πράξης, αναδύεται και ένα ηθικό ζήτημα. Ο ανήθικος οδηγός δείχνει μια απροκάλυπτη αδιαφορία για τους υπόλοιπους πολίτες της πόλης.

Πεζοί κάθε ηλικίας, μικρά παιδιά, μητέρες με καρότσια, ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, ποδηλάτες, οδηγοί πατινιού, όλοι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, καταφεύγοντας συχνά στον αυτοκινητόδρομο στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν την πορεία τους. Και όλα αυτά στον βωμό της ευκολίας και της άνεσης ενός απερίσκεπτου ανθρώπου. Οι οδηγοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους όπου τους εξυπηρετεί, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία σε δρόμους, ποδηλατοδρόμους αλλά και πεζοδρόμια.

Με τις παρακάτω εικόνες θίγεται ένα ευρύτερο θέμα, αυτό της ευσυνειδησίας και της ευαισθητοποίησης του κάθε ανθρώπου. Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος να δείχνει συμπόνοια, ευγένεια, αλληλοκατανόηση,συμπάθεια, ενδιαφέρον και ευαισθησία στον συνάνθρωπο του, ακόμα κι αν δεν ισχύει αμφίδρομα. Αυτό έχει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ζωής μας, ακόμα και στην οδήγηση. Εξάλλου, το ζήτημα αρχικά είναι ο προβληματισμός του καθενός ξεχωριστά, ατομικά, ώστε να προκύψουν μετέπειτα συλλογικά αποτελέσματα.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Ρέθυμνο – Στην παραλία Πρέβελη το φοινικόδασος «αγκαλιάζει» το νότιο Κρητικό πέλαγος!

Η περιοχή του Πρέβελη στο νότο του Νομού Ρεθύμνου, αποτελεί  δικαιολογημένα έναν από τους πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize