Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Περίπατος στον παλιό νερόμυλο και το πετρινο γεφύρι ανάμεσα σε Μύρθιο και Πλακιά!

Μια ανάσα από τον Πλακιά, ακολουθώντας το μονοπάτι για Μύρθιο, η φύση ξεδιπλώνεται μπροστά σου σε όλο της το μεγαλείο!

Ακόμα και το καλοκαίρι πολλές φορές το ρέμα προερχόμενο από το φαράγγι του Κοτσυφού τρέχει ακόμα γάργαρο νερό! Το κελαριστό νερό και τα τζιτζίκια μας συντροφεύουν σε όλο τον περίπατό μας! Ξεκινήσαμε από το Belvedere Apts & Spa στον Πλακιά και μέσα σε λίγα λεπτά βρεθήκαμε να ακολουθούμε το μονοπάτι με το ρυάκι μέσα στις ελιές, τα πλατάνια, τις χαρουπιές και πολλά άλλα είδη της κρητικής χλωρίδας.

Εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί, ένα γραφικό εκκλησάκι και ένα παλιό πέτρινο γιοφύρι μας αποζημίωσαν πολύ γρήγορα για τη διαδρομή που κάναμε. Ένας τόπος ευλογημένος που ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Να γίνει ευρύτερα γνωστός και πολλοί περιπατητές με σεβασμό στη φύση να χαρούν αυτές τις ομορφιές!

Η πραγματική έκπληξη μας περίμενε όταν πια διασχίσαμε το γεφυράκι και αντικρύσαμε από κοντά τον παλιό νερόμυλο. Φανταστείτε το θέαμα εάν αναβίωνε η λειτουργία του και βλέπαμε το νερό να πέφτει από ύψος και να δίνει ζωή στο μνημείο αυτό!

Είναι χρέος μας να διασώσουμε ό,τι έχει απομείνει από τη ζωή των προγόνων μας και να το αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο στην σύγχρονη κοινωνία που μπορεί να ωφεληθεί με πάμπολλους τρόπους από αυτή την πρακτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.