Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Πέρασε κάποιος οδηγός με έβρισε και μου είπε να ανέβω στο πεζοδρόμιο, όμως σε ποιο πεζοδρόμιο να ανέβω;»

Σε αυτό εδώ το νησί αλλά και συγκεκριμένα στην πόλη μας το Ρέθυμνο, φαίνεται πως είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Το αυτό ισχύει και σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς.

Μη ξεχνάμε πως η Κρήτη καταλαμβάνει μία από τις πιο μακάβριες πρωτιές σε ότι έχει να κάνει με τα τροχαία δυστυχήματα, μετρώντας κάθε χρόνο θανάτους στην άσφαλτο και θρηνώντας διαρκώς θύματα, πολλά εκ των οποίων νεαρής ηλικίας.

Μπροστά στα παραπάνω, τα όποια θετικά και λαμπρά σημεία, χάνονται. Για παράδειγμα, παλαιότερα είχαμε αναδείξει το γεγονός πως το Ρέθυμνο είναι από τις πόλεις εκείνες που σέβονται ιδιαίτερα τις διαβάσεις πεζών, αλλά τι να το κάνεις αν η συμπεριφορά αυτή δεν συνοδεύεται από ολόκληρο το… πακέτο;

Σας τα λέμε αυτά, καθώς πριν από λίγο λάβαμε ένα μήνυμα από μια αναγνώστρια, η οποία μας γνωστοποίησε κάτι που αποτελεί χρόνιο και διαρκές πρόβλημα στην οδηγική συμπεριφορά των Ρεθυμνιωτών: το παράνονο παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμια και δη πάνω στις ειδικά διαμορφωμένες πλάκες οι οποίες χρησιμεύουν ως οδηγός για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

 

Το μήνυμά της έχει ως εξής:

«Καλησπέρα, απευθύνομαι σε εσάς γιατί δεν ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ. Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 επικρατούσε αυτή η κατάσταση στο δρόμο στο Μασταμπά μπροστά από ένα μαγαζί με υδραυλικά. Εγώ ενώ ήμουν με πατερίτσες έπρεπε να κατέβω στο δρόμο για να προχωρήσω και δεν φτάνει ότι κινδύνευα από το να με χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο, πέρασε και κάποιος οδηγός και με έβρισε και μου είπε να ανέβω στο πεζοδρόμιο. Όμως σε ποιο πεζοδρόμιο να ανέβω;»

Και για του λόγου το αληθές, μάς έστειλε και τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες αν μη τι άλλο αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα:

 

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μόνιμος οδοντίατρος στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Στο Κ.Υ. Σπηλίου της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης διορίστηκε ένας μόνιμος ιατρός σε θέση Οδοντιατρικής, Επιμελητής …

Ρέθυμνο – Σε αυτές τις τοπικές κοινότητες θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνονται οι  τοπικές κοινότητες/οικισμοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize