Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Παρουσίαση του λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

«Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998»

1985 φωτογραφίες – 17 παραστάσεις – 14 χρόνια

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στsο Ρέθυμνο, με την παράσταση Όλο Σπίτι, Κρεβάτι κι Εκκλησία, θα γίνει στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο η παρουσίαση του λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τραβηγμένες από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη.

Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 7μμ, από τον Επίκουρο καθηγητή θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλη Σειραγάκη, την ηθοποιό Γιάννα Μαλακατέ, που συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, και τον Κωστή Καπελώνη.

Το λεύκωμα είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο της ιστορίας του Θεάτρου Τέχνης και στις σελίδες του εμφανίζονται μερικές από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Το μοναδικό, ιστορικής αξίας λεύκωμα, αφηγείται την περιπέτεια ενός γοητευτικού ταξιδιού του Θεάτρου Τέχνης και των ανθρώπων του για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια στην Επίδαυρο, μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και διευθυντής της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κωστής Καπελώνης” (Εφ. ΑΥΓΗ)

Στις σελίδες του παρουσιάζονται μοναδικά κλικ που απέδωσαν σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα. …Η έκδοση μοιάζει με μια βουτιά στον κόσμο του θεάτρου και σε στιγμές μοναδικών ανθρώπων.” (Εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ)

Το φωτογραφικό λεύκωμα είναι μια έκδοση του Θεάτρου Τέχνης και των Εκδόσεων Αιγόκερως.

Ο Κωστής Καπελώνης έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα των φωτογραφιών, για την επ’ άπειρον επανέκδοση του βιβλίου, με σκοπό να καλύπτονται ανάγκες της συντήρησης του Αρχείου του Θεάτρου Τέχνης.

INFO

Παρουσίαση λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998»

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 7μμ

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου

Μ. Μερναρδου 26-28 Παλια Πολη, τηλ 2831023398 και 6945752114.

Επικοινωνία: Φ. ΚΟΡΟΜΠΕΛΗ 6931181093

 

Στο βιβλίο αυτό περιέχονται 1985 ασπρόμαυρες αναλογικές φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από το 1985 μέχρι το 1998, στην Επίδαυρο, όπου το Θέατρο Τέχνης είχε παρουσιάσει 17 παραστάσεις αρχαίου δράματος.

Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από τις πρόβες των έργων στο κοίλον του Θεάτρου. Οι πρόβες άρχιζαν στις επτά το απόγευμα, όταν έκλεινε ο αρχαολογικός χώρος για το κοινό. Δηλαδή οι περισσότερες φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το ίδιο μεταβαλλόμενο φως, από τη δύση του ήλιου μέχρι να νυχτώσει.

Περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες από τις παραστάσεις και την προετοιμασία των ηθοποιών στα καμαρίνια.

Λίγες ακόμη, από τις μετά την παράσταση “επισκέψεις” των συντελεστών της στην Disco Capaki.

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ)

Πεσμαζόγλου 5, 10564 Αθήνα

Τηλ. 210-32.22.760

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τσαμαδού 8, 10683 Αθήνα

Τηλ.-fax: 210-38.46.964

 

 

© Photo, K.Z.KAPELONIS

 

Τα δικαιώματα των φωτογραφιών για την εσαεί επανέκδοση αυτού του βιβλίου παραχωρούνται στο Θέατρο Τέχνης. Τα έσοδα θα διατίθενται για τις ανάγκες της συντήρησης του Αρχείου του Θεάτρου Τέχνης.

Κ.Καπελώνης

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Συζητώντας για το Αλτσχάιμερ” στο κεντρικό ΚΑΠΗ

Η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Νομού Ρεθύμνου <<Συμπαράσταση>> στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας …

Ρέθυμνο – Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών – Το πρόγραμμα

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize