Ρέθυμνο – Παρέμβαση για την απελευθέρωση των προσαχθέντων κτηνοτρόφων

Παρέμβαση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, στο υπ. Προστασίας του Πολίτη απαιτώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων κτηνοτρόφων στο Ρέθυμνο.

 

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο  Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ,  στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιζόμενων κτηνοτρόφων στο Ρέθυμνο. Τόνισε ότι οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν είναι εγκληματίες για να συλλαμβάνονται και απαίτησε να σταματήσουν οι εκβιασμοί για τον τερματισμό της κατάληψης ως προϋπόθεση για να αφεθούν ελεύθεροι.  

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι κινητοποιούνται για τη δραστική μείωση των επιδοτήσεων, την ώρα που ήδη πλήττονται από τη βαριά φορολογία και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, το κόστος παραγωγής, τις τιμές παραγωγού, τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται, καθώς και τα προβλήματα που τους δημιούργησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών κυρίως σε ό,τι αφορά τα βοσκοτόπια.  

Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους επιχειρεί κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα, με απαράδεκτο αυταρχισμό, με την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη του δασαρχείου Ρεθύμνου, τις συλλήψεις και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της Συντονιστικής Επιτροπής των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. 

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, στηρίζοντας τον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς