Ρέθυμνο: Παραβιάζουν επανειλημμένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην παλιά πόλη – Τι συμβαίνει τελικά;

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει φέρει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Οι πολίτες του Ρεθύμνου φάνηκε να άντεξαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κάτι που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο χρόνο και προκαλεί κάποιες απορίες είναι το τι συμβαίνει στο εγκαταλελειμμένο κτίριο επί των οδών Εμμανουήλ Τομπάζη και Καψάλη γωνία.

Για πολλά χρόνια το εν λόγω κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο με ένα ανοιχτό σημείο του κτιρίου προσβάσιμο και μερικές φορές “κλειστό” με μια πρόχειρη κατασκευή. Το περίεργο είναι ότι, ενώ για αρκετό διάστημα δεν το παραβίαζε κάποιος, τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται μια άστατη κατάσταση.

Κάποιες φορές το άνοιγμα με την πρόχειρη κατασκευή επί της οδού Εμμανουήλ Τομπάζη είναι παραβιασμένο με διάφορα αντικείμενα σε μια αταξία στο χώρο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα περισσότερα αντικείμενα που συναντάει κάποιος είναι είδη ρουχισμού. Εύκολα δημιουργούνται οι υποθέσεις ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τα παραπεταμένα ρούχα που αφήνουν κάποιοι πολίτες έξω από το γειτνιάζον φιλόπτωχο ταμείο επί της οδού Καψάλη και τα ξεδιαλέγουν στη συνέχεια στο εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Η κατάσταση φαίνεται παρ’ όλα αυτά ότι δεν τελειώνει εκεί, αφού εκτός από τα ρούχα που κατά καιρούς συναντάει κάποιος, όταν είναι ανοιχτό το πέρασμα, βρίσκονται και τρόφιμα. Τις περισσότερες φορές φαίνεται παραβιασμένο και άλλες πάλι φορές η πρόσβαση είναι “κλειστή” εκ νέου με πρόχειρη κατασκευή.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί απορίες και προβληματισμούς σε ό,τι αφορά τους άστεγους και την παραβίαση ιδιωτικών χώρων.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ήρεμα τίθενται οι ερωτήσεις, αν και οι περίοικοι εδώ και καιρό δεν είναι ήρεμοι…

Εδώ και ένα χρόνο γκρεμίζουν και χτίζουν το γνωστό ως «Μέγαρο ΟΤΕ» στο κέντρο της …

Ρέθυμνο – Σχόλιο Μαρίνου Ρούσια – Άτοπο και άσκοπο…

Καθόλου καλή εντύπωση δεν έχει κάνει η σπουδή του Γενικού Διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize