Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ από κτηνοτρόφους με «φόντο» τις πληρωμές

Με αποκορύφωμα την πληρωμή της συνδεδεμένης γάλακτος

Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε για τους κτηνοτρόφους του νησιού, με φόντο τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποκορύφωμα την πληρωμή της συνδεδεμένης γάλακτος καθώς όπως διαπίστωσαν αρκετοί παραγωγοί μένουν εκτός από τις πληρωμές.

Κτηνοτρόφοι από τους Νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά τους.

Παράλληλα έκαναν λόγο για κοροϊδία όσον αφορά τους δασικούς χάρτες ενώ διαμαρτυρήθηκαν για το υψηλό κόστος των ζωοτροφών καθώς και για τη μη στήριξη των πληττόμενων κτηνοτρόφων από τις επιπτώσεις της Πανδημίας του κορωνοϊού.

Κτηνοτρόφοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβίωση τους, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα προς την κυβέρνηση.

Η Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα  των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων που σήμερα πραγματοποίησαν κινητοποίηση ενάντια στον αποκλεισμό παραγωγών από τις ενισχύσεις της κυβέρνησης. Κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε στην προσυγκέντρωση που καλούσε ο  Κτηνοτροφικό Σύλλογος Ρεθύμνου, σήμερα στα Τρία Μοναστήρια.

 

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την ένταξη στην ενίσχυση από το ποιοτικό παρακράτημα, για τους παραγωγούς κρέατος αλλά και για όλους τους  παραγωγούς γάλακτος. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύει τους κτηνοτρόφους με βάση τον ζωικό τους κεφάλαιο χωρίς αλλές διατυπώσεις, εφαρμόζει μια διαδικασία, μέσω της οποίας οι ενισχύσεις οδηγούνται στα ταμεία των μεγάλων γαλακτοκομικών εταιρειών . Η ενίσχυση αυτή θα έδινε μία ανάσα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους των οποίων  τα προϊόντα  πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω από το κόστος παραγωγής. Σε αυτά προστίθενται, και τα μεγάλα χρωστούμενα ποσά, καθώς υπάρχουν απλήρωτα προϊόντα ακόμα από τα Χριστούγεννα, απλήρωτο γάλα σε βάθος 8-9 μηνών. 

 

Καλούμε τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που με συνέπεια στέκεται δίπλα τους,  στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

 

  • Ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων με βάση το ζωικό κεφάλαιο.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές, με την ευθύνη του κράτους, για τα προϊόντα τους, που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. 
  • Άμεση πληρωμή στην παράδοση αλλά και ταυτόχρονα φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία των εμπόρων και των βιομηχάνων.
  • Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής όπως η κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές , αγροεφόδια κλπ.
φωτό αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς