Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Παραμείνετε στα σπίτια σας – Επικίνδυνες οι καιρικές συνθήκες

Με τα θερμόμετρα στην Κρήτη να παραμένουν κολλημένα σε θερμοκρασίες κοντά και κάτω του μηδενός, επικίνδυνες είναι οι καιρικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι γηραιότεροι και νουθετούν τους νεότερους, τα δύσκολα είναι μπροστά μας, γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Κρήτης και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου μετά και την παράταση της γενικής αργίας από την κυβέρνηση. Αναστέλλεται και η εξεταστική του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ανοιχτά με συνεχές και πιο σύντομο ωράριο θα είναι μόνο τα πρατήρια, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.
Η κακοκαιρία Ελπίς θα επιμείνει στην Κρήτη για ένα ακόμα με δύο 24ωρα, γι’ αυτό μένουμε στα σπίτια μας ασφαλείς και επικοινωνούμε με όσους τυχόν έχουν ανάγκη κάποιας βοήθειας. Δεν είναι τώρα η ώρα να βγούμε έξω και να παίξουμε με το χιόνι, αφού τα μικρά ανοίγματα στον καιρό ξεγελούν και μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούμε εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.
Η αστυνομία συνεχώς ενημερώνει για τις συνθήκες του οδοστρώματος, ωστόσο η ολισθηρότητα παραμένει απρόβλεπτη. Ήδη με δημόσια και ιδιωτικά μέσα 30 ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και φορτηγά έλαβαν συνδρομή απεγκλωβισμού από τα χιόνια και τον παγετό. Στον αγώνα έχουν ριχτεί και οι εθελοντές του τμήματος πολιτικής προστασίας για να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή από το ψύχος. Περιφέρεια και δήμοι μαζί με την τροχαία φροντίζουν με το προσωπικό των κοινωνικών δομών για να λάβουν οι ασθενείς τα φάρμακά τους, ενώ σε συνεργασία με το νοσοκομείο γίνεται αγώνας και για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς.
Μην ρισκάρετε τη ζωή σας και των οικείων σας δρώντας απερίσκεπτα. Η ενημέρωση για την κακοκαιρία ήταν και είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Δεν χωρούν δικαιολογίες. Κάντε λίγη υπομονή, μείνετε ασφαλείς. Εξάλλου, η ποσότητα του χιονιού είναι τέτοια, όπως και το κρύο για τις επόμενες μέρες που ο λευκός επισκέπτης θα παραμείνει για μέρες στην ενδοχώρα, όπου και θα δέχεται επισκέψεις, όταν αυτό θα είναι ασφαλές και συνετό.
🛑Αυστηρή σύσταση για #περιορισμό των #μετακινήσεων!
🚜❄Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας εργάζονται ασταμάτητα τις τελευταίες ώρες με τη χιονοπτωση να παραμένει πυκνή.
❗❗ Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων οι Επαρχιακές οδοί #Γερακαρίου_Σπηλίου, #Αμνάτος_Αρκάδι, #Πατσός_Μέρωνα και #Πρασσές_Πατσός παραμένουν προσωρινά #κλειστές!
☎️Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου μας παραμένει ενεργό για την εξυπηρέτηση των πολιτών 👉 28333 40200.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς