Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Παραδόθηκαν έργα 400 χιλ. ευρώ σε τοπικές κοινότητες του δήμου Αγίου Βασιλείου

Ολοκληρώθηκαν έργα προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και παραδόθηκαν προς χρήση στην τοπική κοινωνία του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην βελτίωση βατότητας δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας  και εξυπηρετούν τη λειτουργικότητα και την ανάπτυξή των οικισμών.

Πρόκειται για τα έργα:

  • Ασφαλτόστρωση από Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού προς Κεντροχώρι μήκους 1.000μ
  • Τσιμεντόστρωση αγροτική οδού Σπήλι- Άγιος Αντώνιος μήκους 500μ.
  • Διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση εισόδου οικισμού Κεραμέ και τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος καθώς και ασφαλτόστρωση προς Villa Keramos.
  • Ασφαλτόστρωση Ορνέ – Κοιμητήριο μήκους 350μ και τμημάτων από Κρύα Βρύση προς Ορνέ.
  • Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού προς την περιοχή Ελίδι του οικισμού Κοξαρέ.
  • Τσιμεντοστρώσεις στον οικισμό Ατσιπάδες: από συνεργείο προς Πολιτιστικό Σύλλογο, τον δρόμο προς την περιοχή Κατσογρίδα καθώς και την περιοχή γύρω από την πλατεία του Πολιτιστικού Συλλόγου.

«Τα έργα που ολοκληρώθηκαν αφορούν παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινότητες καθώς αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια και την προσβασιμότητα στους οικισμούς, στις περιοχές με γεωργικές εκμεταλλεύσεις αλλά και σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας όπως είναι η Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού η οποία αποκτά και δεύτερη οδό πρόσβασης από την πλευρά του Κεντροχωρίου σε συνέχεια του έργου της  παράκαμψης του Κισσού. Επιλύθηκε λοιπόν οριστικά το  ένα μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την προσέγγιση ενός θρησκευτικού και  προσκυνηματικού προορισμού» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ο οποίος επισκέφτηκε τις περιοχές εκτελέσεις των έργων. Επίσης ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε τους  Τοπικούς Προέδρους  της ΤΚ Κεντροχωρίου Επαμεινώνδα Εφεντάκη, της ΤΚ Κεραμέ Γιώργο Αλεβυζάκη, της ΤΚ Κισσού Γιώργο Γεωργακάκη, της ΤΚ Κοξαρέ Παντελή Περαντωνάκη, της ΤΚ Ορνέ Νίκο Φωτάκη και της  ΤΚ Σπηλίου Δημήτρη Παπαδάκη για την συμβολή τους στα έργα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.