Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πάντα με το χαμόγελο η Σοφία Κοκοσαλάκη στα Ρούστικα – Οι κάτοικοι εξάρουν το ήθος της και την προσφορά της

Θλίψη στα Ρούστικα Ρεθύμνου και τον Κρουσώνα Ηρακλείου, ιδιαίτεροι τόποι καταγωγής της διεθνώς καταξιωμένης σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη που έφυγε νωρίς.

Οι συγχωριανοί της, εξάρουν το ήθος της δικής τους Σοφίας, της μεγάλης κυρίας της μόδας που κάθε χρόνο τους επισκέπτονταν και τους χαιρετούσε όλους χαμογελαστά.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη έτρεφε ένα δυνατό δεσμό με τα Ρούστικα όπου είχε βαπτίσει το μονάκριβο παιδί της, ενώ πραγματοποίησε και φωτογράφιση με τις δημιουργίες της επιτόπου, σαν ένα μικρό αντίδωρο για την αγάπη που λάμβανε.

Ερμητικά κλειστό το σπίτι της Σοφίας Κοκοσαλάκη στα Ρούστικα Ρεθύμνου, την ιδιαίτερη πατρίδα της διεθνώς καταξιωμένης σχεδιάστριας μόδας που έφυγε νωρίς.

Δεν πρόλαβε φέτος να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα της, εκεί που βάπτισε και το μονάκριβο παιδί της και όπως συνήθιζε να λέει ότι στα 89 της θα μετακόμιζε στα Ρούστικα, τον τόπο που τόσο αγάπησε και σαν ένα μικρό αντίδωρο αποφάσισε να γίνει φωτογράφιση με τις δημιουργίες της επιτόπου.

Μόνο θλίψη και μια καλή κουβέντα για τη Σοφία Κοκοσαλάκη στα Ρούστικα, όπου με το χαμόγελο χαιρετούσε πάντα όλους τους χωρικούς που τόσο υπερήφανοι νιώθουν για την κυρία αυτή της μόδας που γνωστοποίησε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και μέσα από τις εμπνεύσεις της, διεθνώς, στις μεγάλες πασαρέλες, η οποία όμως έφυγε τόσο νωρίς, στα 47 της χρόνια.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ήλκε την καταγωγή της από τα Ρούστικα Ρεθύμνου και τον Κρουσώνα Ηρακλείου.

Με αφορμή το θάνατο της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας μόδας Σοφίας Κοκοσαλάκη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: (…) Μια διεθνούς φήμης πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό, αφού κατάφερε να ξεχωρίσει στον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας τα διαχρονικά πρότυπα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Πάνω από όλα όμως μια νέα γυναίκα, με καινοτόμο πνεύμα, που είχε ακόμη να προσφέρει πολλά. Καλό ταξίδι Σοφία…», ενώ παράλληλα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στη θλίψη για τον θάνατο της κορυφαίας Ελληνίδας σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη, που εκπροσώπησε επάξια τον ελληνικό πολιτισμό μέσω του πλούσιου έργου της στον κόσμο της μόδας. (…) Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει έργα της τον Μάιο του 2018 στην περιοδική έκθεση που συνόδευσε την ημερίδα με θέμα “Contemporary Minoans. Ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς”. (…) Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της.

Νέοι Δρόμοι: Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε το ταξίδι χωρίς γυρισμό της Σοφίας Κοκοσαλάκη.

Μιας ταλαντούχας γυναίκας με καταγωγή από τον Κρουσώνα με λαμπρή πορεία και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, που διατηρούσε την Κρήτη μέσα στην καρδιά της. Μας έκανε υπερήφανους με την σπουδαία διεθνή της καριέρα και παρά του ότι έφυγε τόσο νωρίς, το έργο της θα παραμείνει ζωντανό για να υπενθυμίζει διαρκώς τα σπάνια χαρίσματα που είχε η Σοφία Κοκοσαλάκη.

Ο τόπος καταγωγής της, το Μαλεβίζι, οφείλει να τιμήσει τη μεγάλη σχεδιάστρια. Πιστεύουμε ότι η νυν Δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει έτσι ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές που αξίζουν σε προσωπικότητες όπως η Σοφία, που πρόβαλλε την Κρήτη και την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο μέσα από τη δουλειά της. Είναι άλλωστε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε…

Στην οικογένεια και τους οικείους της Σοφίας Κοκοσαλάκη, απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έκτακτη σύσκεψη αντιδημάρχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η σύσκεψη, προκλήθηκε κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη Ο επανασχεδιασμός, η …

Ρέθυμνο – “Κοροϊδία και εξαπάτηση των συνταξιούχων της χώρας αφού 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ένα (1) ευρώ!”

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, τις πρόσφατες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize