Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Απριλίου

Συνάδελφοι/ισσες,

Τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προχώρησαν στο πρώτο κλείσιμο των σχολείων ισχυριζόμενοι ότι έδινε χρόνο στον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ένα χρόνο μετά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πανδημία θεωρείται ευκαιρία για την Κεραμέως για να προωθήσει όλες τις αντιδραστικές επιθέσεις στην Παιδεία.

Η κυβέρνηση κρατά τα Πανεπιστήμια κλειστά και ψηφίζει νόμους που διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Στηρίζει τα ιδιωτικά κολέγια, πρωθεί την ιδιωτικοποίηση ενώ τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται. Αντί να ανοίξουν τις πανεπιστημιακές σχολές με όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας, Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης αποφασίζουν την είσοδο των δυνάμεων καταστολής στις σχολές αντι για αυτή των φοιτητών και των φοιτητριών στα πανεπιστήμια.

Το άνοιγμα των σχολείων αποφασίστηκε χωρίς να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ εναπόθεσαν στην ατομική ευθύνη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα self test φαίνεται να αποτελούν την πανάκεια για την Κεραμέως ενώ από πέρσι απορρίπτει συνεχώς το σύνολο των αιτημάτων που εδώ και ένα χρόνο διατυπώνει η εκπαιδευτική κοινότητα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημιακών σχολών.

Συνάδελφοι/ισσες

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να υψώσουμε ανάστημα και μαζί με γονείς, φοιτητές και μαθητές να βάλουμε φραγμούς στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, υπενθυμίζοντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στηρίζει το

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον κρατικό αυταρχισμό

την Πέμπτη 15 Απρίλη, 1μ.μ., στο Δημαρχείο

και κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τη δεύτερη βάρδια 11:00 – 14:00

(για το Μουσικό Γυμνάσιο 12:00 – 15:00)

 

Απαιτούμε:

  • Την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, διενέργεια δωρεάν, μαζικών, επαναλαμβα­νόμενων αξιόπιστων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού. Να διεξάγονται με ευθύνη της πολιτείας, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε με υγειονομικούς στα σχολεία.
  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ Η ΤΗΛΕ-“ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”. Άμεση διακοπή της σύμβασης με τη Ciscο.
  • Την παύση κάθε προσπάθειας επιβολής και την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση και τον εσωτερικό κανονισμό.
  • Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Την κατοχύρωση της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο σχολείο, ενάντια στις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς