Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ουρές παντού και μερικές φορές δε θα έπρεπε…

Έχουμε συνηθίσει σε αυτή την χώρα να τα βάζουμε με το δημόσιο, με την γραφειοκρατία του, τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές μας, όμως μετά ήρθε ο… κορονοϊός και η ώρα να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα.

Στις φωτογραφίες του Daynight.gr βλέπουμε ουρές πολιτών στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο ΚΕΠ και στο ταχυδρομείο.

Στην πρώτη περίπτωση, στο ΚΕΠ, η κατάσταση σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη με ευθύνη των πολιτών, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, αυτή των ΕΛΤΑ, με ευθύνη της πολιτείας.

Το εύκολο, αυτό της πολιτείας και των ΕΛΤΑ θα λυνόταν εάν επέστρεφε το ωράριο λειτουργίας των ΕΛΤΑ και κατά τις απογευματινές ώρες, όμως από την πανδημία και μετά λειτουργούν μοναχά πρωινές ώρες με αποτέλεσμα ανά διαστήματα αρκετοί πολίτες να περιμένουν καρτερικά και έξω στο κρύο λόγω των συνθηκών, την σειρά τους.

Ουρά στα ΕΛΤΑ

Στο πιο… δύσκολο κομμάτι, αυτό που μας αφορά όλους για τις ουρές στα ΚΕΠ, σε ένα μεγάλο ποσοστό η κατάσταση θα ήταν κατά πολύ καλύτερη εάν μαθαίναμε να χρησιμοποιούμε εμείς οι ίδιοι ή και βοηθούσαμε τον διπλανό μας να αξιοποιήσει σωστά το κινητό του και τις εφαρμογές που τέθηκαν πρόσφατα σε λειτουργία επί του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στο gov.gr.

Ουρά και στα ΚΕΠ

Τέλειωσαν οι δικαιολογίες, καθώς όλο και περισσότερες συνδιαλλαγές μας με το δημόσιο γίνονται πια ηλεκτρονικά και ψηφιακά, αλλά το να μην μπορεί κάποιος να συνδεθεί με τους κωδικούς taxisnet για να κατεβάσει με τον ΑΜΚΑ του το rapid τεστ του, ή οποιοδήποτε πιστοποιητικό, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Κι αν δεν μπορεί για κάποιο λόγο, γιατί δεν βοηθά κάποιος που τα πάει πιο καλά με την τεχνολογία;

Ακόμα χειρότερα, όταν βλέπεις νέους ανθρώπους να είναι ψηφιακά αναλφάβητοι… Αν δούμε και λίγο τι συμβαίνει στους μετανάστες, παρόμοια κι αυτοί σπεύδουν στα ΚΕΠ και ιδίως όσοι είναι από αραβικές χώρες, άντε να βγάλουν άκρη με το όνομα μητρός που… απουσιάζει από τα έγγραφα της πατρίδας τους.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μας από λίγο να τα καταφέρνουμε καθημερινά καλύτερα, γιατί προβλέπονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, τα τεστ θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο και στο χέρι μας είναι να μην κρασάρει το σύστημα, είτε αυτό της υγείας, είτε αυτό των υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.