Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ορκωμοσία ΔΣ Αγίου Βασιλείου – “Αυτός ο όρκος που δώσαμε σήμερα, είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης”

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

ΣΠΗΛΙ 19-8-2019

Κυρίες και Κύριοι

Σας ευχαριστώ θερμά που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα και τους συνεργάτες μου.

Αυτός ο όρκος που δώσαμε σήμερα, είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης. 

Όρκος που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα προοπτική, καθώς παλαιά και νέα στελέχη που συνθέτουν τη νέα Δημοτική Αρχή, θα δώσουμε όλοι μαζί έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για τον Δήμο, με εντιμότητα, συνεννόηση, συνεργασία και αποτελεσματικό συντονισμό. 
Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ όλους τους νεοεκλεγέντες και ιδιαίτερα τους 10 νέους Δημοτικούς Συμβούλους που θα βρεθούν για πρώτη φορά στο στίβο της Αυτοδιοίκησης και να τους ευχηθώ από καρδιάς καλή δύναμη. 

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου και στο συνδυασμό μας στις εκλογές τις 26ης Μαΐου.

Η εμπιστοσύνη αυτή αποτελεί για μας ξεχωριστή τιμή αφού μας εξέλεξε με το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά μεταξύ δυο συνδυασμών. Παράλληλα όμως η ευθύνη είναι διπλή για εμάς, αφενός γιατί θα  πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας αφετέρου να κινηθούμε με σεβασμό στην λειτουργία των οργάνων του δήμου με τις αρχές της δημοκρατίας και με διαρκή στόχευση την ανάπτυξη του τόπου, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής των δημοτών.

Η εκλογική επιτυχία με το ποσοστό ρεκόρ σε επίπεδο χώρας ήταν αποτέλεσμα τόσο του πλούσιου δημοτικού έργου που παράχθηκε την προηγούμενη θητεία με αναγνωρίσιμα και μετρήσιμα αποτελέσματα και συνολικό προϋπολογισμό έργων 40 εκ ευρώ περίπου αλλά και εξαιτίας μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που οικοδομήθηκε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και τελικά στηρίχτηκε από τέσσερα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΑΝΕΛ).

Για όλα αυτά είμαι προσωπικά ιδιαίτερα υπερήφανος και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να ασκώ το διοικητικό και επιτελικό μου ρόλο.

Σας διαβεβαιώνω πως ό,τι σχεδιάζουμε, ό,τι θα γίνει και ό,τι προτεραιότητα έχουμε θέσει, ο πολλαπλασιαστής θα είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης, γι΄ αυτό και του δίνουμε και θα του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.

Από την ημέρα των εκλογών έχουν περάσει σχεδόν τρείς μήνες. Ούτε στιγμή δεν επαναπαυτήκαμε, απολαμβάνοντας την εκλογική νίκη. Αξιοποιήσαμε δημιουργικά και παραγωγικά αυτό το χρονικό διάστημα. Προετοιμαζόμαστε, ιεραρχούμε, σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα μας και οργανωνόμαστε.

Είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή το στρατηγικό μας σχεδιασμό και κυρίως τη δημιουργική μας πρόθεση για την νέα θητεία.

Άλλωστε όλα αυτά που πετύχαμε την τρέχουσα θητεία δεν μας χαρίστηκαν. Δεν ήταν αυτονόητα. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλείας, στρατηγικής μελέτης, λεπτών χειρισμών, υπομονής και επιμονής.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός, γεμάτος αντιξοότητες. Όμως έχουμε ταχθεί στην υπηρεσία του τόπου μας και θα αφοσιωθούμε στον στόχο μας, υπερβάλλοντας αν χρειαστεί και εαυτούς. Από τους συνδημότες μας ζητάμε την κατανόησή τους και την ανοχή τους. Επιζητούμε την καλοπροαίρετη κριτική γιατί αυτή μπορεί ν’ αποτελέσει την πυξίδα για διορθωτικές κινήσεις.

Δεν θα ήθελα να καταχραστώ την υπομονή και να αναφερθώ σε επιμέρους έργα και δράσης άλλωστε η σημερινή μέρα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στις βασικές προτεραιότητες τις οποίες είχαμε καταθέσει και προεκλογικά στο δημόσιο διάλογο:

  1. Χρηστή οικονομική διαχείριση, αξιοκρατία και διαφάνεια παντού.
  2. Αποτελεσματική Διοικητική Εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση καθημερινότητας του δημότη
  3. Κοινωνική ευαισθησία και στήριξη με κάθε μέσο των ευπαθών ομάδων.
  4. Η στήριξη του Τουρισμού, της ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα και της Επιχειρηματικότητας.
  5. Η ανάπτυξη προγράμματος Τεχνικών Έργων και δράσεων, που θα αλλάζουν την εικόνα του Δήμου μας, θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Καθημερινότητας και της Καθαριότητας και θα ολοκληρώσουν τις βασικές υποδομές της περιοχής.
  6. Ο Προγραμματισμός και ο Συντονισμός, στο σχεδιασμό του Δήμου για τα έργα της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και η αναζήτηση εναλλακτικών πόρων χρηματοδότησης έργων και δράσεων του Δήμου.
  7. Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Κοινοτήτων είναι απαράβατος κανόνας και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, τόσο για τις οργανωτικές δομές όσο και για τα μικρά και τα μεγάλα έργα του Δήμου καθώς και για τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες υποδομές.

Η εντολή ευθύνης από το εκλογικό σώμα δόθηκε στον συνδυασμό μας, στα μέλη της παράταξής μας. Δόθηκε όμως και στους συναδέλφους ενός ακόμα συνδυασμού που εκπροσωπείτε στο δημοτικό συμβούλιο.

Επιδιώκουμε γόνιμη συνεργασία και σύνθεση απόψεων. Σαν  Δημοτική Αρχή δεν θα στηριχτούμε στην αριθμητική μας υπεροχή αλλά θα περιμένουμε τις δημιουργικές προτάσεις της Αντιπολίτευσης, για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι προσωπικές αντιπαλότητες και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η νηφάλια κριτική, με καλές προθέσεις και οι καθαρές θέσεις με επιχειρήματα είναι εκείνα τα στοιχεία που υπηρετούν το σκοπό και το ρόλο του Συμβουλίου που ενεργεί προς όφελος του τόπου. 

Επιβεβλημένη επίσης θεωρούμε την συνέχιση της συνεργασίας με όλες της πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του Δήμου μας για την προώθηση μείζονος σημασίας θεμάτων.

Δράττομαι της ευκαιρίας με αφορμή και την ολοκλήρωση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου να ευχαριστήσω τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ όσο και την σημερινή της ΝΔ και προσωπικά τον Γιάννη Κεφαλογιάννη Υφυπουργό Μεταφορών και τον Ανδρέα Ξανθό πρώην Υπουργό Υγείας για ουσιαστική τους στήριξη στα προβλήματα του Δήμου μας  και βέβαια και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, τον συντοπίτη μας Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Κακογιαννάκη και άλλους Περιφερειακούς για την συνεργασία αλλά και την έμπρακτη και άμεση ανταπόκριση τους σε κάθε αίτημα μας

Πορευόμαστε όλοι μαζί, με όλους τους Δημότες. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Χωρίς μικροκομματικές αγκυλώσεις. Χωρίς ξεπερασμένες αντιλήψεις.

Το εγχείρημά που εκφράστηκε και από το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο μας εκφράζει τις προσδοκίες όλων των Δημοτών για την αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης μέσα από ένα σχήμα που ενσωματώνει κοινές αρχές, αξίες και οράματα.

Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου θα είναι πρότυπο και παράδειγμα αποτελεσματικής λειτουργίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισόρροπης ανάπτυξης. Αυτό εξασφαλίζει το πρόγραμμα μας που συντάξαμε μαζί σε κάθε Κοινότητα που επισκεφτήκαμε  και θα υπηρετήσουμε με ευλάβεια.

Αυτό διασφαλίζουν οι σταθερές αρχές μας, που επιβάλλουν συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελεσματικότητα και απόλυτη διαφάνεια στο κάθε μας βήμα.

Είμαι επίσης βέβαιος ότι όλοι μας σήμερα επικυρώνουμε τη δέσμευσή μας να τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, όχι για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γενιές

Η φωνή του Δήμου ήταν, είναι και θα παραμείνει αδέσμευτη και διεκδικητική για όλα όσα δικαιούται και αξίζει, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πράξεις μας καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης.

Κυρίες και κύριοι

Σήμερα κηρύσσουμε πανστρατιά όλων των ανθρώπων της περιοχής μας όπου κι αν βρίσκονται. Ζητούμε την βοήθειά τους και την ενεργό συμμετοχή τους. Μόνο έτσι θα προχωρήσει μπροστά ο τόπος μας.

Από τους εκπροσώπους της πολιτείας και τους εκπροσώπους του Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης επιζητούμε την συμπαράστασή τους σε κάθε δίκαιο αίτημά μας, προκειμένου να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή μας προοπτική.

Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της νέας διαδρομής, η οποία αρχίζει από σήμερα, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε τους πολίτες.

Τέλος, αυτό που θα ήθελα για άλλη μία φορά να επισημάνω είναι ότι η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοικτή για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Εύχομαι μια γόνιμη, δημιουργική και παραγωγική θητεία σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στα Συμβούλια των Κοινοτήτων

Εύχομαι, οι ιδέες, η στάση και η δράση όλων να συμβάλλουν καθοριστικά προς την κατεύθυνση της διαρκούς αναβάθμισης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης για τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε πολύ σκληρά. 

Και να είστε απόλυτα σίγουροι: μαζί θα πετύχουμε.

Σας ευχαριστώ.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σε αντίποδα όσων με τις πράξεις τους κακοποιούν το περιβάλλον, υπάρχουν ευτυχώς συμπολίτες μας ευαισθητοποιημένοι…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 η δενδροφύτευση στα Τρία Μοναστήρια από την …

Ρέθυμνο – Τιμούν τον Άγιο Ματθαίο (Μαθιό) στο Γερακάρι και στην Κυρία των Αγγέλων

Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου (Μαθιού), του εκ Γερακαρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize