Ρέθυμνο – Οριακά λειτουργεί το νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο κατόπιν αιτήματος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου συνάντηση με την διοικήτρια Ελένη Μπορμπουδάκη και τον υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου.

Από τον ιατρικός σύλλογο συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Στεφανάκης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαρκάκης και η αντιδήμαρχος Παιδείας κ Άννα Ελευθεριάδου, μέλος του ΔΣ, ενώ από το νοσοκομείο συμμετείχαν ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας Χαράλαμπος Μαρκάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ηλίας Σαμιώτης και η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής Ελένη Ιωαννίδου.

Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε, οι γιατροί του Νοσοκομείου έθεσαν επιτακτικά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την κάλυψη ζωτικών τμημάτων όπως το ΤΕΠ, η Παθολογική, η Πνευμονολογική, η Ουρολογική αλλά και των άλλων κλινικών και τόνισαν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα.

Δήλωσαν αδυναμία κατάρτισης προγράμματος εφημεριών ήδη από το Δεκέμβριο, οριακή λειτουργία των τμημάτων και αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, αλλά και την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού.

Στην ανακοίνωση του ο ιατρικός σύλλογος επισημαίνει: «Παρά την κατανόηση, την διάθεση και την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση της ΥΠΕ, που αναγνωρίζουμε όλοι, θεωρούμε ότι επιχειρείται για μια ακόμη φορά να λυθεί το πρόβλημα εκ των ενόντων.

Η ανανέωση του ΕΣΥ θα γίνει μέσα από την άμεση πρόσληψη νέων γιατρών με μόνιμες θέσεις εργασίας, καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας σε καλύτερα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα από τα 150 νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας αντιμετωπίζουν ίδια ή και χειρότερα προβλήματα για να μην αναφερθούμε στις ακριτικές περιοχές μας.

Η όλη κατάσταση τώρα της δημόσιας περίθαλψης στο νόμο μας δεν είναι καλή.

Επισημάναμε για μια ακόμη φορά και προφορικά, αλλά και με αναλυτικό υπόμνημα προς την διοικήτρια την έλλειψη πρωτοβάθμιας οργανωμένης περίθαλψης, η οποία εκτός των άλλων επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας πόλης, ολοήμερης λειτουργίας, με ειδικευμένους γιατρούς και εργαστηριακό τομέα όπως αυτά που λειτουργούν ήδη και στους δυο όμορους νομούς είναι πάγια θέση μας και τώρα πιο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά.

Ελπίζουμε να πετύχει ο έκτακτος σχεδιασμός της ΥΠΕ ειδικά ενόψει της χειμερινής περιόδου και να καλυφτούν έστω και προσωρινά οι ανάγκες.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστο και περιμένουμε από τους υπευθύνους των πολιτικών υγείας, ολοκληρωμένο σχέδιο τόσο για την Δευτεροβάθμια όσο και για και την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που θα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις πριν συμβούν».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Λήψη αποφάσεων

Καλούνται οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων μαθητών του Δήμου Ρεθύμνης, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, …

Ρέθυμνο – Αντίστροφη μέτρηση για το Trimore multisports tour Rethymno isoman!

Αντίστροφη μέτρηση για το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno | ISOMAN στις 25-27 Σεπτεμβρίου-Με την συνδιοργάνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize