Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οργή για τις φόλες που έριξαν στις γάτες της μαρίνας

Νεκρά από φόλες έπεσαν προχθές στην περιοχή της μαρίνας του Ρεθύμνου γατιά, γεγονός που προκάλεσε αποτροπιασμό σε κάθε εχέφρων πολίτη.

Το περιστατικό, μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση του Λιμενικού Ταμείο το οποίο με καταδίκασε το γεγονός.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στις 5 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων. Όλων εκείνων που συντροφεύουν όλους εμάς δίχως να απαιτούν τίποτα παραπάνω από ένα χάδι και λίγη τροφή.

Στις 5 Απριλίου λοιπόν αποφάσισαν κάποιοι να ταΐσουν αυτά τα ζώα με φόλες στη περιοχή της μαρίνας Ρεθύμνου. Αυτές  οι γάτες ζουν στο χώρο αυτό υπό την φροντίδα κάποιων συνανθρώπων μας, και όλοι ξέρουμε πως αυτά τα ζώα δεν προκαλούν ποτέ πρόβλημα.

Ο Νόμος προστατεύει τα ζώα με τον Ν.4830/2021 και ειδικά για την θανάτωση  ζώων προβλέπει αυστηρές ποινικές κυρώσεις (Άρθρο 24 παρ.1 περ. β’ και παρ.2)

Το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου καταδικάζει κάθε μορφή βίας προς ανθρώπους, προς κάθε αδέσποτο ζώο, προς κάθε οικόσιτο ζώο και κάθε μορφή ζωής σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη που απλά μας φιλοξενεί.

Και θέτει το εξής ερώτημα; Στο σήμερα, πως είναι δυνατόν κάποιος να τολμά να αφαιρεί ζωές; Τα ζώα είναι οι καλύτεροι μας φίλοι και είναι μέλη πολλών οικογενειών. Ας σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας, ας σεβαστούμε τη ΖΩΗ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς