Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ομότιμος καθηγητής ο Μηνάς Σαματάς

Τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης απένειμαν στον καθηγητή Μηνά Σαματά το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Δ3-7 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Δημήτρης Μυλωνάκης και ο αντιπρύτανης Υποδομών και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και την προσφορά του καθηγητή Μηνά Σαματά στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την προσπάθειά του να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με την Κοινωνία του Ρεθύμνου.

Τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης απένειμαν στον καθηγητή Μηνά Σαματά

Ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών καθηγητής Γεώργιος Παναγής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επί 32 συναπτά έτη υπηρεσία του στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, από την έναρξη της λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 1987. Υπηρέτησε το ακαδημαϊκό όραμα, το ακαδημαϊκό πνεύμα και επέδειξε αφοσίωση στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, παρέχοντας σημαντικό διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό έργο με διακριτή συμβολή στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, καθηγητής Γεώργιος Τσιώλης, στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ακάματη προσπάθεια του τιμώμενου να φέρει την Κοινωνιολογία στον δημόσιο λόγο και μέσα στην κοινότητα, υπηρετώντας μια δημόσια κοινωνιολογία. Στο βιογραφικό και επιστημονικό του έργο αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Εμμανουήλ Αλεξάκης.

Τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης απένειμαν στον καθηγητή Μηνά Σαματά

Η απονομή του Τιμητικού Τίτλου πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνιολογίας Καθηγητή Γεώργιο Τσιώλη. Ο αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Δημήτρης Μυλωνάκης προσέφερε αναμνηστικό δώρο (βιβλίο) στον τιμώμενο. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνιολογίας ευχαριστούν θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς