Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ολοκληρώθηκαν τα έργα του δρόμου Γιαννιού-Πρέβελη

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης συνεχίζει τις επισκέψεις του οικισμούς του δήμου είτε για να παρακολουθήσει την εξέλιξη εργασιών είτε για να παραλάβει έργα που ολοκληρώθηκαν.

Σήμερα, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Βαγγελιώ Σαρτζετάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Χάρη Δασκαλάκη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λευκογείων Γιώργο Ανδρουλιδάκη επισκέφθηκε τον δρόμο Γιαννιού-Πρέβελη στο οποίο εκτελέστηκαν εργασίες βελτίωσης βατότητας και  ασφαλτόστρωση.

Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 1.800μ και  πλάτους 4,5 έως 5μ που συνδέει το οικισμό Γιαννιού με την Ιερά Μονή Πρέβελη, ένα από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς της Κρήτης. Η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αφού όχι μόνο μειώνει την απόσταση για την ιστορική Μονή κατά 2,5 χιλιόμετρα αναβαθμίζοντας την βελτιώνοντας την πρόσβαση αλλά προσφέρει μια εναλλακτική διαδρομή για τους κατοίκους και επισκέπτες που μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα και την μοναδικότητα του τοπίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο οι υπηρεσίες του Δήμου επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες  πράγμα για το οποίο είχαν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν χωρίς επιτυχία.

Αποτελούσε άλλωστε προσωπικό στοίχημα για τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη που ξεκίνησε όλες τις μελέτες από την αρχή κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, βρήκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και κατάφερε να το υλοποιήσει με επιτυχία.

Δείτε επίσης!

Βαγγέλης Γιακουμάκης – Ολοκληρώνεται το δικαστήριο χωρίς να παραστεί και να απολογηθεί κανένας από τους κατηγορούμενους

Προς το τέλος της οδεύει η πολύκροτη δίκη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι εννέα Kρητικοί …

Ρέθυμνο – Στο εδώλιο ο ιερέας – Γιώργος Μαρινάκης – “Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στέλνει άλλους ανθρώπους στο θάνατο”

Γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά όργανα πως πρέπει να συμπεριφερθούν – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στέλνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize