Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ολοκληρώθηκαν οι επιθεωρήσεις στο πλοίο που προσέκρουσε σε βραχονησίδα

Θέμα χρόνου είναι η αναχώρηση του πλοίου T Moon, μετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων από ειδικό νηογνώμονα την τελευταία εβδομάδα που το πλοίο παραμένει έξω από το λιμάνι του Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το πλοίο που Τ Μοοn το οποίο μετέφερε σιτηρά και είχε αναχωρήσει από την Κροατία με προορισμό το Λιμάνι του Ρεθύμνου. Τη Δευτέρα λόγω βλάβης του πηδαλίου το πλοίο προσέκρουσε στη βραχονησίδα «ΑΥΓΟ» Νότια των Κηθύρων, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά, κυρίως στο πρόσθιο τμήμα του και να παραμείνει στα ανοιχτά του Λιμανιού του Ρεθύμνου, όπου και πραγματοποιούνταν οι απαραίτητες επιθεωρήσεις.

 

Ήδη έχει απομακρυνθεί το πλωτό φράγμα που παρέμενε όλες τις προηγούμενες ημέρες για λόγους ασφαλείας γύρω από το πλοίο ενώ αύριο αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» μετά από βασικές επισκευές που έγιναν και τις εκτιμήσεις του νηογνώμονα προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί με ασφάλεια σε λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Σούδας όπου και θα ολοκληρωθεί η εκφόρτωση των εμπορευμάτων και στη συνέχεια σε επισκευαστική ζώνη προκειμένου να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.