Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Όλοι στη Φορτέτζα να στηρίξουμε με Νατάσσα Μποφίλιου την προσπάθεια!

Μία σημαντική συναυλία θα φιλοξενήσει αύριο ο λόφος της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο.

Η Νατάσσα Μποφίλιου δέχθηκε την πρόταση του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου κι έτσι θα τραγουδήσει για να προμηθευτεί ο σύλλογος ένα minibus για τις ανάγκες μετακίνησης των ωφελούμενων.

Ένα ακόμα βήμα για να γίνουν αυτοί οι άνθρωποι το δυνατόν αυτοεξυπηρετούμενοι, ιδίως όταν οι οικείοι τους δε θα μπορούν να είναι πια εκεί για αυτούς.

Είναι γονείς και φίλοι ανθρώπων που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε τα παιδιά τους να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους, όταν αυτοί δε θα μπορούν να είναι πια κοντά τους… ο σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμού Ρεθύμνου, διοργανώνει συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου στο Λόφο Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, αύριο Τρίτη 20 Αυγούστου και με ώρα προσέλευσης 8μιση το βράδυ, για να αγοραστεί μέσο μεταφοράς φιλικό προς ΑμεΑ.

Εδώ και 12 χρόνια ο καθόλα ενεργός σύλλογος έχει δημιουργήσει κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 4 – 18 ετών, όπως και κοινωνικό στέκι ΑμεΑ για τους ενήλικες.

Τώρα, με το λεωφορείο θα μπορέσουν να αυτονομηθούν ακόμα περισσότερο οι ωφελούμενοι και να βοηθηθούν στην καθημερινότητά τους οι γονείς. Συγκινημένη δέχθηκε την πρόταση του συλλόγου η Νατάσσα Μποφίλιου που ζει εκ του σύνεγγυς στο οικείο της περιβάλλον αντίστοιχη περίπτωση.

Μεγάλοι χορηγοί η περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Ρεθύμνου και το ΚΤΕΛ, όπως και σημαντικός αρωγός ο σύλλογος εθελοντών Σύνπολις.

Η Νατάσσα Μποφίλιου με χαρά και συγκίνηση δέχθηκε να τραγουδήσει για την αγορά του πολύτιμου minibus. Η επιτυχία θεωρείται δεδομένη, χάρις και στην ίδια την ερμηνεύτρια με αυτή τη δυναμική ευαισθησία που τη διακρίνει και τις τόσες συγκινήσεις μας έχει χαρίσει.

cretedoc.gr

  “ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 21:30 ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ.

Μια ιδιαίτερη συναυλία με κοινωνικό πρόσημο και απέραντη ευαισθησία,θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9:30 το βράδυ στον Λόφο Φορτέτζας,με την Νατάσα Μποφίλιου,και διοργανωτή τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Φίλων ατόμων με Αυτισμού Ρεθύμνου.
Σκοπός,η απόκτηση ιδιόκτητου minibus,το οποίο θα διασφαλίσει την προσβασιμότητα όλων των παιδιών,εφήβων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία,στα προγράμματα του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου(Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ Ρεθύμνου “Μαζί μπορούμε”,Κοινωνικό Στέκι ΑΜΕΑ,Ομάδα Εφήβων ΑΜΕΑ).
Η συναυλία αυτή,αποτελεί μια καλή ευκαιρία να στηρίξουμε έμπρακτα το έργο του Συλλόγου,στην απόκτηση του δικού του λεωφορείου,που αποτελεί όνειρο τόσων χρόνων.Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ,στηρίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου,ενώνοντας τις δυνάμεις του,με αυτές τις τοπικής κοινωνίας.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ.ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.

ΕΚ ΤΟΥ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΝΠΟΛΙΣ.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Συναυλία στις 20 Αυγούστου 2019, με τη Νατάσσα Μποφίλιου στο Λόφο Φορτέτσας από το Σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Στόχος, η αγορά ενός Λεωφορείου (MINIBUS) για τις μεταφορές των παιδιών των προγραμμάτων τους.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου διοργανώνει μεγάλη συναυλία, στις 20 Αυγούστου 2019, με τη Νατάσσα Μποφίλιου, στο Λόφο Φορτέτσας με τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΒΕΡΑΝΤΑ 2019.

Ο λόγος της συναυλίας είναι ιερός. Προετοιμάζουν τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού ώστε να γίνει δυνατή η αγορά ενός Λεωφορείου (MINIBUS) για την μεταφορά των παιδιών που εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση όλο το έτος σε δωρεάν προγράμματα απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες από 4 ετών ως και 30 ετών τόσο στη δομή τους – το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όσο και στις υπόλοιπες δράσεις – Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ – Ομάδα Εφήβων & Ενηλίκων ΑμέΑ – Ομάδα Προ-επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:

Είναι μόνος ενεργός γονεϊκός φορέας που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα με αναπηρία στο νομό Ρεθύμνου με 200 περίπου μέλη. Ξεκινησαν το 2007 ως Σωματείο και από το 2013 είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες.
Από το Σεπτέμβριο του 2016 λειτουργεί για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ με το όνομα “ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ΚΕΦΙΑΠ. Το ΚΔΑΠ εξυπηρετεί έως και 22 παιδιά με αναπηρίες από 4 – 18 ετών τα απογεύματα με 10 άτομα έμμισθου προσωπικού. Παράλληλα τα 7 τελευταία χρόνια οργανώνουν ομάδες εκπαίδευσης και εμψύχωσης γονέων παιδιών με αναπηρία.

Εδώ και 3 χρόνια εκπαιδεύουν σε εβδομαδιαία βάση μία ομάδα 20 εφήβων – ενηλίκων με αναπηρία σε ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες
Μέσα από το χώρο της δράσης Κοινωνικό Στέκι για ΑμεΑ στον Πλατανιά Ρεθύμνου προσφέρουν σε αμεα εργαστήρια ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, δράσεις επικοινωνίας με την κοινότητα, καθώς και δράσεις προ επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ μέσω συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς.

Επόμενοι στόχοι του Συλλόγου τους μακροπρόθεσμα είναι:
• Η ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου διημέρευσης για ενήλικα άτομα με αναπηρία
• Η ποιοτική εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ενήλικων αμέα.
Η αγορά minibus η λεωφορείου κρίνεται απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων δομών του Συλλόγου μια και θα διασφαλίσει την προσβασιμότητα όλων των παιδιών , εφήβων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα του συλλόγου. Η συμμετοχή σε αυτά είναι δικαίωμα των παιδιών μας για το λόγο αυτό διοργανώνουμε Συναυλία με το κοινωνικό μήνυμα «Mαζί μπορούμε» για να αποκτήσουμε το δικό μας λεωφορείο!

Ωστόσο για την πραγματοποίηση της χρειαζόμαστε την ουσιαστική αρωγή της ευαισθητοποιημένης κοινωνίας του Ρεθύμνου, και του επιχειρηματικού κόσμου του Ρεθύμνου. Σας προσκαλούν όλους στην μεγάλη τους γιορτή για την πραγματοποίηση του στοχου τους.

Ας γίνουμε όλοι οι Ρεθεμνιώτες συμμέτοχοι σε αυτό το ιερό κάλεσμα τους. Το κάστρο μας , ο Λόφος Φορτέτζας χωράει πολύ αγάπη ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, 9.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Ας είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Ρέθυμνο – Το αντλιοστάσιο στην Αγία Φωτεινή τέθηκε εκτός λειτουργίας και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Η επιστολή του Νίκου Σταγάκι: Κύριε Πρόεδρε, 1. Από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize