Ρέθυμνο – Ολικό «λίφτινγκ» σε δυο εμβληματικά δημόσια κτίρια

Αναβαθμίζονται ενεργειακά και στατικά – Τα έργα ξεκινούν από τα θεμέλια του κτιρίου

Σκαλωσιές έχουν «περικυκλώσει» τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα θα παραμείνουν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, δύο μεγάλα εμβληματικά δημόσια κτίρια του Ρεθύμνου, στα οποία ξεκινήσαν οι εργασίες για την στατική τους ενίσχυση αλλά και την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Ο λόγος για το ιστορικό κτίριο της Σοχώρας, που από έκτακτη κατοικία του Ύπατου Αρμοστή της Κρήτης το 1898, σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες της περιφέρειας, αλλά και το δημαρχιακό μέγαρο που μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής.

Το ένα κτίριο κατασκευάστηκε σχεδόν πριν από 180 χρόνια και το άλλο στην δεκαετία του ’60. Και τα δύο όμως χρήζουν συντήρησης για να αντέξουν στο πέρασμα των χρόνων, καθώς στεγάζουν νευραλγικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου. Ο λόγος για το εμβληματικό κτίριο της αντιπεριφέρειας και το δημαρχιακό μέγαρο, τα οποία εδώ και λίγες ημέρες έχουν μετατραπεί σε γιαπιά, λόγω των εργασιών για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Ολικό «λίφτινγκ» σε δυο εμβληματικά δημόσια κτίρια του Ρεθύμνου

Για το ιστορικό κτίριο της Σοχώρας -που το 1898 χρησιμοποιήθηκε ως έκτακτη κατοικία του Ύπατου Αρμοστή της Κρήτης και σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες της περιφέρειας- έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 1 εκ. 250 χιλιάδων ευρώ για να αλλάξει όψη.

Οι εργασίες στο τριώροφο κτίριο θα γίνουν τμηματικά, μετακομίζοντας οι υπηρεσίες από την μία πτέρυγα στην άλλη, ενώ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το χειμώνα. Ωστόσο, για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, συνίσταται το κλείσιμο τηλεφωνικών ραντεβού.

Σκαλωσιές όμως έχουν περικυκλώσει και το δημαρχιακό μέγαρο, στο κέντρο της πόλης, καθώς παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζει μέρος των υπηρεσιών του δήμου, θα γίνει και στατική ενίσχυση στα θεμέλια.

Στην προκειμένη περίπτωση οι υπηρεσίες του δήμου έχουν «σκορπιστεί» σε άλλα κτίρια της πόλης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες γύρω στο φθινόπωρο, ενώ μία από τις αισθητές αλλαγές θα είναι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, που θα πάψει πια να θυμίζει θερμοκήπιο τα καλοκαίρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς