Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι υφυπουργοί Βασίλης Διγαλάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης στο εργαστήριο του προγράμματος HIPER

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης. Συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη επισκέπτονται το ινστιτούτο πλάσματος και λέιζερ, δηλαδή, το γνωστό ως πρόγραμμα Hiper του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το οποίο στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου.

Η επίσκεψη γίνεται με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με την οποία οι κτιριακές εγκαταστάσεις μπορούν να αγοραστούν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου, που ήταν ο ανάδοχος του έργου, και να μεταβιβαστούν στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα που επιλύθηκε, για το οποίο έγινε λόγος και από τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη αλλά και από τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π κ. Νίκο Κατσαράκη, ο οποίος και ξενάγησε τους υφυπουργούς στους χώρους υλοποίησης του επιστημονικού προγράμματος.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ρ. κ. Γιάννης Γλετζάκης, ο οποίος τόνισε, ότι η έκβαση της υπόθεσης θα βοηθήσει οικονομικά τον Συνεταιρισμό να πάρει ανάσα και να προχωρήσει στον δικό του προγραμματισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς